2020 LGS Öncesi Değişiklik Yapıldı

2020 LGS öncesi bir değişiklik yapılacak. MEB'den konu ile ilgili yapılan açıklamada "Mart ayı itibarıyla, sınavla ve sınavsız öğrenci alacak okullar ve kapasitelerini belirleme çalışmaları tamamlanmış olacak. Tüm süreç planladığımız gibi ilerliyor. Herhangi bir ciddi kapasite sorunu öngörmüyoruz." ifadelerine yer verildi. İşte o açıklama.

2020 LGS Öncesi Değişiklik Yapıldı

2020 LGS öncesi önemli açıklama.

Liselere giriş sınavı için bir son dakika açıklaması yapıldı. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer yaptığı açıklamada, liseye başlayacak öğrenci sayısında artış yaşanması nedeniyle 2020 yılında  liseye başlayacak öğrenciler için bir düzenleme yaptıklarını ifade etti. 

Aylar önce gündeme gelen konuda , liseye başlayacak öğrenci sayısında ciddi artış olduğu , LGS 'de bu nedenle bir değişiklik yapılması zorunluluk haline geldiği bildirildi. Bakan Yardımcısı konu ile ilgili yaptığı açıklamada 2020 LGS 'de öğrenci yerleştirmeleri için sayıda bir düzenleme yapılacağına yer verildi. 

MEB Bakan Yardımcısı Başkanlığında düzenlenen toplantıda öğrenci sayısının ve mevcut okul kapasitesinin arttırılmasının görüşüldüğü bildirildi. 

2020 LGS kapsamında merkezi sınav puanıyla ve sınavsız öğrenci alacak okulların kontenjanlarının belirlenmesine yönelik iller tarafından yapılan çalışmalar tamamlandı. MEB, her ilde sınavla ve sınavsız öğrenci alacak okullar ve kapasitelerini belirlemeye yönelik çalışmaları mercek altına aldı. Bu kapsamda Bakanlık illerle tek tek toplantı yapmaya başladı. Toplantılara il müdürü ile o ilde LGS çalışmalarını yürüten ekip katılıyor.

Çalışmalara erken başladıklarını söyleyen Özer, "81 il müdürümüzle birlikte her bir ile yönelik süreci ayrıntılı bir şekilde değerlendirdik ve iyileştirme yapacağımız alanları belirledik. Tüm illerimizde kayıt alanlarını tek tek masaya yatırdık. Her bir kayıt bölgesinde geçiş yapacak öğrenci sayıları, mevcut okullarımızın kapasiteleri, yapımı devam eden okullarımız ve yeni yatırımların tamamını birlikte değerlendirip bu süreci 2019 yılı yerleştirmelerinde olduğu gibi başarılı bir şekilde yönetecek şekilde planlamalarımızı yaptık.

İller bu ön çalışmalar sonrasında 2020 LGS kapsamında kapasitelerini belirlediler. Şimdi illerle tek tek toplantı yapıyoruz ve gerekli gördüğümüz durumlarda ek kapasite oluşturuyoruz. Özellikle illerimizde deprem önlemi kapsamında yıkılacak veya güçlendirilecek okullarımız varsa ilgili süreci de bu kapsamda detaylı bir şekilde yeniden değerlendiriyoruz. Mart ayı itibarıyla, sınavla ve sınavsız öğrenci alacak okullar ve kapasitelerini belirleme çalışmaları tamamlanmış olacak. Tüm süreç planladığımız gibi ilerliyor. Herhangi bir ciddi kapasite sorunu öngörmüyoruz." dedi.

2020 LGS NE ZAMAN?

2020 yılında Liselere Geçiş Sınavı kapsamında, sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezi sınav 7 Haziran 2020 tarihinde yapılacak. Başvuru tarihi açıklandığında bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin.

Sözel Bölüm: Toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika süre verilecek.Türkçe: 20 T.C. İnkılap: 10 Din Kültürü: 10 İngilizce: 10

Sayısal Bölüm: Toplam 40 soru sorulacak ve 80 dakika süre verilecek.Matematik: 20 Fen Bilimleri: 20