2020 İSG Başvuru Kılavuzu Yayımlandı! İSG Başvuruları Başladı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, 2020 İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı'na başvuruların başladığını duyurdu.

2020 İSG Başvuru Kılavuzu Yayımlandı! İSG Başvuruları Başladı

ÖSYM'den yapılan açıklamada, 2020 İSG için başvuruların 18-28 Eylül 2020 tarihlerinde alınacağı belirtilirken, adayların başvurularını ais.osym.gov.tr adresinden gerçekleştirebilecekleri belirtildi. HES kodlarına da dikkat çekilen ÖSYM açıklamasında, ÖSYM sınavlarında hayata geçirilen HES kodu şartının 2020 İSG'de de geçerli olduğu, başvuru yapacak adayların HES kodlarını Sağlık Bakanlığı'nın resmi sayfasından temin edebilecekleri belirtildi. 2020 İSG Başvurularına ilişkin yapılan duyuruda şu ifadeler görüldü: 

2020-İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı (2020-İSG), 07 Kasım 2020 tarihinde uygulanacaktır.

Sınava başvurular, 18 - 28 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabileceklerdir.

Sınava başvuruda HES kodu bilgisi alınacağından adayların, sınava başvuru işlemi yapmadan veya başvuru için başvuru merkezlerine gitmeden önce HES kodunu edinmiş olmaları gerekmektedir. Adaylar, HES kodunun nasıl edinileceği bilgisine Sağlık Bakanlığının https://hayatevesigar.saglik.gov.tr internet adresinden ulaşabileceklerdir.

İSG NE ZAMAN, NEREDE UYGULANACAK?

ÖSYM duyurusunda İSG'nin uygulanacağı şehirler ve tarihi ile ilgili, "2020 İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı (2020-İSG),
7 Kasım 2020 tarihinde, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon, Van illerinde yapılacaktır. Sertifika alanlarına bağlı olarak başvuran aday sayısının 1000'den daha az olduğu sınav merkezlerinde sınav yapılıp yapılmayacağına ÖSYM tarafından başvurular alındıktan sonra karar verilecektir. Başvuran aday sayısının 1000'den daha az olduğu sertifika alanlarında sınav sadece Ankara’da yapılabilecektir. Sınav, saat 10.15’te başlayacak ve cevaplama süresi 75 dakika olacaktır. Adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır. " ifadeleri görüldü.