2020 EKPSS Öncesi Atama İçin Açıklama

2020 yılı engelli memur alımı için son dakika açıklaması geldi. SAHİMSEN'den yapılan açıklamada, 2020 'de EKPSS'den önce engelli memur alımı yapılacak mı? sorusuna yanıt verildi.

2020 EKPSS Öncesi Atama İçin Açıklama

EKPSS ile memur alımı yapılacak mı?

Yüz binlerce engelli memur adayı , 2020 yılı EKPSS öncesi yeni atama bekliyor. Uzun süredir atama duyurusu bekleyen ve sosyal medya üzerinde birleşip seslerini duyurmaya çalışan engelli memur adayları için açıklama geldi. 

SAHİMSEN Engelliler Komisyonu Başkanı, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Orhan Koç ile  bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantı sonrası detayları kamuoyu ile paylaşıldı. Yapılan açıklamada EKPSS ile memur alımı yapılıp yapılmaması konusnun da gündeme geldiği bildirilirken iyi haber verilmedi.

Görüşme sornası Sahimsen 'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"EKPSS tarihinin ertelenmesi nedeniyle, 2020 yılı içinde sınav öncesi bir alım olup olmayacağı yönündeki soruma Sayın Orhan KOÇ; memur boş kadrolarının Ekim ayı sonunda kamu kurumlarınca Bakanlığa bildirildiğini, Yönetmelik gereği de bu bildirim sonrası, bildirilen kadrolar üzerinden atama yapılabileceğini belirtti. Engellilerin bu konuda beklentilerinin yüksek olduğunu belirttim. Ancak şu var ki; sınav öncesi bir atama yapılması mümkün görülmüyor.

Yıllar önce Aile Bakanı Ayşenur İSLAM’ın; “kadrolara atanacak nitelikli engelli yok” söylemini de hatırlatarak; artık engellilerin nitelikli meslek sahibi olduklarını, atanmayı bekleyen çok sayıda sağlıkçıların (doktor, hemşire gibi), avukatların ve diğer meslek mensubu olanların bulunduğunu, bu kadrolarda atamaların da açılmasını dile getirdim."

KADROLAR BİLDİRİLDİ AMA EKPSS ÖNCESİ ATAMA ZOR

Açıklamada , boş kadroların bakanlığa bildirilidi. , bu bildirmelerin geçtiğimiz Ekim ayında yapıldığı söylendi. Ancak EKPSS öncesi bir atama yapılmasının mümkün olmadığı bildirildi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA