2020 EKPSS Heyecanı Başladı! EKPSS Sınav Soruları, Cevapları ve Yorumları (EKPSS Zor muydu, Kolay mıydı?)

2020 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı heyecanı başladı. Binlerce adayın heyecanla beklediği 2020 yılı EKPSS için geri sayım sona erdi.

2020 EKPSS Heyecanı Başladı! EKPSS Sınav Soruları, Cevapları ve Yorumları (EKPSS Zor muydu, Kolay mıydı?)

EKPSS'de adaylar 60 soruya 60 dakika içerisinde cevap vermeye çalışacak. Saat 10.15'te başlayan sınavaki sorularla ilgili ÖSYM'den yapılan bilgilendirmede, "Sınavda adaylara engel gruplarına ve öğrenim düzeylerine uygun Genel Yetenek ve Genel Kültür Testleri uygulanacaktır. Testlerde toplam 60 soru bulunacak ve sınav süresi 60 dakika olacaktır. Adayların engel gruplarına ve öğrenim düzeylerine uygun hazırlanmış testler, adayların engel durumlarına göre sınav uyarlamaları ile gerçekleştirilecektir." denildi. İlgili sınavın içerisinde Genel Yetenek Testi'nde 15 Türkçe sorusu, 15 Matematik sorusu yer alacak. Genel Kültür'de ise 10 Soru Atatürk İlkeleri ve İnkilap tarihinden, 6 soru Temel Yurttaşlık Bilgisi'nden, 3 soru Türkiye Coğrafyası'ndan, 6 soru Türkiye ve Dünya ile İlgili Genel, Kültürel ve Güncel Sosyoekonomik Konulardan olacak.

YORUMLARINIZI BİZLERLE VE DİĞER ZİYARETÇİLERLE PAYLAŞANBİLİRSİNİZ?

Sınava dair yorumlarınızı sayfanın altında yer alan yorum kısmı vasıtasıyla bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle paylaşabilirsiniz.

Sınav sizce kolay mıydı, zor muydu? sınavda aklınızda kalan sorular neler, daha önce hiç EKPSS'ye girdiniz mi? sorularına vereceğiniz yanıtlarla diğer adaylara da bilgi aktarabilirsiniz.

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2020 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına ilişkin sınav sonuçlarının ÖSYM tarafından 17 Aralık 2020 tarihinde ilan edileceği, adayların sınav sonuçlarına sonuc.osym.gov.tr adresinden erişebileceği belirtildi. Sınav sonuçları açıklandığı anda haberdar olmak için ÖSYM'nin mobil uygulamasını indirebilir, www.osym.gov.tr adresinden güncel gelişmeleri takip edebilirsiniz.