2020 EKPSS Başvurusu Yapan Aday Sayısı Açıklandı

2020 yılı Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı 26 Nisan günü yapılacak. ÖSYM 'den yapılan açıklamada 85 binden fazla kişinin sınava başvuru yaptığı bildirildi.

2020 EKPSS Başvurusu Yapan Aday Sayısı Açıklandı

EKPSS 'ye girecek aday sayısı açıklandı.

26 Nisan 2020 günü yapılacak Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı için açıklama geldi. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün yaptığı açıklamada , EKPSS  geç başvurularının 11-12 Mart günlerinde yapılacağını söyledi. 

EKPSS 'YE 85 BİN KİŞİ KATILACAK

12 Şubat 'a kadar yapılan başvurularda toplamda  85 bin engelli aday EKPSS 'ye başvuru yaptı. Halis Aygün yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"EKPSS'ye başvurular, 12 Şubat'ta sona erdi, geç başvurular 11-12 Mart'ta yapılacak. 26 Nisan'da gerçekleştirilecek sınava bu yıl yaklaşık 85 bin aday katılacak. Kuraya başvurular, 28 Nisan-12 Mayıs, geç başvuru ise 3-4 Haziran'da yapılacak. Toplantıda, sınavla ilgili dikkat edilmesi gereken hususları ve yapılması gerekenleri ayrıntılarıyla ele aldık. Bunun yanı sıra geçtiğimiz yıl Türk dünyasına bir ziyaret gerçekleştirmiştik. Bu ziyarette Özbekistan ve Kırgızistan'da eğitim alanındaki çalışmalarını ve sınav deneyimlerini gözlemledik. Daha önce ÖSYM olarak sınav uygulaması yaptığımız Kırgızistan'da bu yıl da bazı sınavları gerçekleştirmeye karar verdik."

EKPSS SÜRECİNDEN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA