2020 2. Dönem ALES Başvuru ve Sınav Tarihi Açıklandı

ÖSYM Başkanlığı tarafından açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada 2020 yılı 2. dönem ALES sınavının başvuru ile sınav tarihine yer verildi.

2020 2. Dönem ALES Başvuru ve Sınav Tarihi Açıklandı

ALES/2 başvuru ve sınav tarihi.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı taarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada ALES sonuçlarının açıklandığına yer verildi. ALES sonuçlarının açıklanmasının ardından binlerce aday, yeni dönem ALES sınav başvurularının ne zaman başlayaacğaını araştırmaya başladı. Biz de kamubulteni.com olarak bu yazımızda ALES yeni dönem sınav başvuru tarihine ve sınav tarihine yer verdik.

ALES BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı 2. dönem başvurusunun 1-12 Ekim 2020 tarihleri arasında alınacağına yer verildi. 

GEÇ BAŞVURU

ALES başvuruları 1 ile 12 Ekim 2020 tarihlerinde alınacak. Başvuru sonrası geç başvurular ise 4 Kasım 2020 tarihinde alınacak.

SINAV NE ZAMAN?

Başvuruların alınmasının ardından ALES sınavı 6 Aralık 2020 günü yapılacak. 

SONUÇ NE ZAMAN?

ALES sonuçları 7 Ocak 2021 tarihinde duyurulacak. ALES sonuçları açıklandığında haberdar olmak için kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.