2019 YKS TYT Başvuruları için Son Tarih 6 Mart 2019

Yükseköğretim Kurumları sınavı için başvuru işlemleri devam ediyor. ÖSYM'nin resmi internet sayfası www.osym.gov.tr üzerinden geçtiğimiz haftalarda yapılan resmi duyuruda 2019 YKS Temel Yeterlilik Testi, 2019 YKS Oturum Alan Yeterlilik Testi, 2019 YKS Yabancı Dil Testi için adayların 12 Şubat ile 6 Mart 2019 tarihlerinde başvurularını ais.osym.gov.tr üzerinden yapabileceği belirtilmişti. İlgili tarihlerde başvuru yapamayan adaylar için bir günlüğüne geç başvuru sayfası açılacak. 2019 YKS geç başvuru gü

2019 YKS TYT Başvuruları için Son Tarih 6 Mart 2019

2019 YKS TYT Başvuruları için Son Tarih 6 Mart 2019

Yükseköğretim Kurumları sınavı için başvuru işlemleri devam ediyor. ÖSYM'nin resmi internet sayfası www.osym.gov.tr üzerinden geçtiğimiz haftalarda yapılan resmi duyuruda 2019 YKS Temel Yeterlilik Testi, 2019 YKS Oturum Alan Yeterlilik Testi, 2019 YKS Yabancı Dil Testi için adayların 12 Şubat ile 6 Mart 2019 tarihlerinde başvurularını ais.osym.gov.tr üzerinden yapabileceği belirtilmişti. İlgili tarihlerde başvuru yapamayan adaylar için bir günlüğüne geç başvuru sayfası açılacak. 2019 YKS geç başvuru günü olarak 19 Mart 2019 belirlendi. 2019 YKS TYT için ÖSYM tarafından belirlenen tarih 15 Ağustos oldu. 2. Oturum olan Alan Yeterlilik Testi 16 Ağustos'ta , Yabancı Dil Testi ise aynı gün saat 15.45 'te gerçekleştirilecek.

YKS Kılavuzuna nasıl ulaşabilirim?

Kılavuz, ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde DUYURULAR başlığı altında yayımlanmıştır.

Sınava başvuru işlemi nereden yapılır?

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunan adaylar, bireysel olarak internet aracılığıyla https://ais.osym.gov.tr adresinden başvuru yapabilirler. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya tanımlanmış başvuru merkezlerinin birinden başvuru yapabilirler.

ÖSYM Başvuru Merkezlerinin adreslerini nerede bulabilirim? Başvuru merkezlerinin adresleri, ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde “2019-YKS: Kılavuz ve Başvuru Bilgileri” içinde yer almaktadır.

Bir başvuru merkezinde YKS başvuru işlemi yapacak adayların bizzat kendisinin başvuru merkezine gitmesi zorunlu mudur?

Evet, zorunludur. Adayın fotoğrafının çekilmesi gerekmektedir.

Başvuru merkezine giderken adayın yanında bulundurması gereken belgeler nelerdir?

Eksiksiz ve doğru olarak doldurulmuş 2019-YKS Aday Başvuru Formu ile Nüfus Cüzdanı veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaportun aslı gerekmektedir. (Nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaport dışında;  Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar,  Pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartı,  T.C. Kimlik Kartı edinme sürecinde, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen ve yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar geçerli olan fotoğraflı, imzalı ve mühürlü “Geçici Kimlik Belgesi” geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilir.)

Sınav ücretleri nasıl yatırılacaktır?

YKS’ye başvuran adaylar seçmiş oldukları oturumlara bağlı olarak sınav ücretini kılavuzda belirtilen bankalardan herhangi birine veya ÖSYM’nin https://odeme.osym.gov.tr internet adresinden kredi kartı/banka kartı ile süresi içinde yatıracaklardır.

Sınav/başvuru ücretleri ne zaman yatırılır?

YKS için başvuru bilgileri sisteme kaydedildikten sonra sınav/başvuru ücreti yatırılır.

ADAYLAR DİĞER DETAYLARA OSYM RESMİ SİTESİNDEN ERİŞİM SAĞLAYABİLİRLER.