2019 LGS Soru ve Cevapları ile Öğrenci Yorumları (Sonuç Açıklama Tarihi)

2019 yılı LGS sınavı sona erdi. Sınavın sona ermesi sonrası öğrenciler sınav soru ve cevapları ile aday yorumlarını araştırmaya başladı.

2019 LGS Soru ve Cevapları ile Öğrenci Yorumları (Sonuç Açıklama Tarihi)

2019 LGS sona erdi.

Sınavla öğrenci alan liselere giriş için on binlerce 8. sınıf öğrencisi bugün sınava girdi. Saat 9.30 'da başlayan ve iki oturum şeklinde yapılan sınavın ikinci oturumu 11.30 'da başlaıd.

11.30 'da başlayan ikinci oturum sınavları saat 12.50 'de sona erdi. Sınavın sona ermesi sonrası öğrenciler ve aileleri , sınavda çıkan soruları araştırmaya başladı. 

Biz de kamubulteni.com olarak öğrencilerin bilgi alış verişi yapması, soruları paylaşması ve cevapları değerlendirmesi için bu haberimizi kaleme aldık.

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınavla çğrenci alan liselere giriş için bugün yapılan sınavın sonuçları 24 Haziran 2019 günü Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanacak.

SORU SAYISI

Bugün yapılan sınavda Türkçe 'den 20, İnkılap Tarihi testinden 10, Din Kültürü testinden 10 ve yabancı dil testinden 10 soru soruldu. 

İkinci oturumda ise Matematik 'ten 20, Fen Bilimleri testinden 20 soru soruldu. 

3 YANLIŞ BİR DOĞRUYU GÖTÜRECEK

Sözel ve sayısal bölümlere ait alanların her bir alt testi için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenir.

Her bir öğrencinin her bir alt testine ait ham puanı; ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak bulunur.

Her bir alt testin ortalaması, ilgili testin ham puanları toplamının öğrenci sayısına bölümü ile elde edilir.

SORU VE CEVAPLARI

Aşağıdaki yorum kısmından sınav soru ve cevaplarını yazarak diğer öğrencilerle bilgi alış verişi yapabilirsiniz. Üye olmak için TIKLAYIN

LGS SORU VE CEVAPLARI İLE SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDIĞINDA HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN