2019 İSG 2. Dönem Başvurularında Sona Geliniyor!

2019 İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği uzmanlığı sınavı (2. Dönem) başvurularında sona geliniyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nca 2019 İSG 2. Dönem için başvurular 25 Ekim 2019 tarihinden itibaren alınmaya başlanmıştı. Adaylar, 6 Kasım 2019 saat 23.59'a kadar başvurularını yapabilecekler. ÖSYM'nin sınav takvimine göre 2019 İSG 2. dönem için sınav 14 Aralık'ta yapılacak. 2019 İSG'nin sınav sonuçları için belirlenen tarih ise

2019 İSG 2. Dönem Başvurularında Sona Geliniyor!

2019 İSG Başvurularında Sona Geliniyor!

2019 İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği uzmanlığı sınavı (2. Dönem) başvurularında sona geliniyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nca 2019 İSG 2. Dönem için başvurular 25 Ekim 2019 tarihinden itibaren alınmaya başlanmıştı. Adaylar, 6 Kasım 2019 saat 23.59'a kadar başvurularını yapabilecekler. ÖSYM'nin sınav takvimine göre 2019 İSG 2. dönem için sınav 14 Aralık'ta yapılacak. 2019 İSG'nin sınav sonuçları için belirlenen tarih ise 7 Ocak 2020 oldu.

2019 İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği sınavının 1. dönemi 18 Mayıs'ta gerçekleşmişti. 2019 İSG 2. Dönem Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon, Van illerinde 14 Aralık'ta saat 10.15'te başlayacak ve 75 dakika sürecek. ÖSYM'den yapılan bilgilendirmede saat 10.00'dan sonra adayların sınav salonlarına alınmayacağı bildirildi.  Bu arada ilgili sınava son başvuru tarihinden önce başvuru yapamayan adaylar için geç başvuru sayfası açılacak. Adaylar geç başvuru işlemlerini 14 Kasım'da yapabilecekler.  

Geç başvuru ücretiyle ilgili yapılan açıklamada, "Geç başvuru gününde başvuru yapan adaylar, sınav ücretini aynı gün 360,00 TL olarak yatıracaklardır. Geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, aynı gün saat 23.59’a kadar ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırılacaktır. Geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti bankalardan yatırılamaz" denildi. Sınav ücretinin yatırılacağı bankalar aşağıdaki gibi: 

Sınav ücreti ÖSYM hesabına;
Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar
hariç)
Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar
hariç)
Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı
Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler
ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, internet bankacılığı, mobil bankacılık ve ATM (KKTC’den başvuracak
adaylar hariç)
Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)
aracılığıyla yatırılabilecektir.
Bankalar, hizmet binasında veya azami 50 metre uzağında para yatırmalı ATM cihazı bulunan şubelerde gişe tahsilatı
yapmayıp bu şubeye gelen adayı para yatırmalı ATM’lere yönlendirebileceklerdir. Adaylar sınav ücretini, ÖSYM’nin internet
sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan "ÖDEMELER" alanından TL olarak kredi kartı/banka kartıyla da yatırabileceklerdir.