2019 İOKBS Bursluluk Sınav Sonuçları Açıklanıyor

2019 yılı İOKBS Bursluluk sınav sonuçları için geri sayımda son günlere girildi. Peki sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İlk burs ne zaman verilecek? İşte detaylar.

2019 İOKBS Bursluluk Sınav Sonuçları Açıklanıyor

2019 yılı Bursluluk sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitiim Bakanlığı tarafından 2019 yılı bursluluk sınavı 2 Haziran 2019 günü yapılmıştı. Yüz binlerce adayın katılımı ile tek oturumda gerçekleşen yazılı sınavın ardından adaylar , sonuçları beklemeye başladı. Bursluluk sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi merak eden adaylar , Milli Eğitim Bakanlığı 'nın İOKBS sonuçlarını ne zaman açıklayacağı sorusunu internet üzerinden araşırmaya başladı. Peki 2019 yılı bursluluk sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? Bursluluk sınavı sonuçları hangi sayfadan yayımlanacak? İşte detaylar.

Ortaokullar, imam hatip ortaokulları veya özel eğitim ortaokullarının 5 ’inci, 6 ’ncı, 7 ’nci ve 8 ’inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9 ’uncu, 10 ’uncu ve 11 ’inci sınıflarında okuyan adayların katılımı ile düzenlenen bursluluk sınavı 2 Haziran günü saat 10.00 'da yapılmıştı. 

SINAV SONUÇLARI AÇIKLANIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan 2019 yılı İOKBS başvuru kılavuzunda , bursluluk sınav sonuçlarının 22 Temmuz 2019 Pazartesi günü açıklanacağına yer verildi. Sınav sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulacak. 

Bursluluk sınav sonuçları açıklandığı anda bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

Bursluluk Başlangıç Tarihi

Bursluluk hakkı, sınavı kazanan öğrenciye ait evrakın e-Burs modülü üzerinden okul müdürlüğünün 30 Eylül 2019 tarihine kadar onaylamasından sonra 01 Ekim 2019 tarihi itibarıyla başlayacaktır.

,KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA