2019 EKPSS Memur Alımı TBMM Gündeminde

Engelli vatandaşların kamuda istihdamı için TBMM 'de bir açıklama geldi. CHP Tekirdağ Milletvekili yaptığı konuşmada personel alımlarını ve EKPSS 'yi sordu.

2019 EKPSS Memur Alımı TBMM Gündeminde

EKPSS ile memur alımları TBMM 'de.

TBMM genel Kurulu 'nda söz alan CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun , TBMM Genel Kurulu 'nda engelli memur alımlarına ve EKPSS 'ye değindi ve engelli vatandaşların sorunlarını dile getirdi.

Genel Kurulda söz alan Aygun, tohumluk ithalatına değindi ve şu ifadeleri kullandı:

"2018 yılı tohumluk ithalatı 178 milyon 853 bin lira, ihracatımız 151 milyon 691 bin lira ancak tohumluk ebeveyn ithalatından sonra ülkemizde üretimi yapılan çeşitler için ne kadar “royalty” yani ıslahatçı hakkı bedeli ödenmektedir yurt dışına? Yine, böyle bir kayıt sisteminiz var mıdır?"

Konuşmasının devamında engelli memur alımlarına ve EKPSS 'ye değinen Aygun şu ifadeleri kullandı:

"Engelli vatandaşlarımızın çalışma hakkı Anayasa ve yasalarla güvence altına alınmıştır. Engelli gençlerimizde işsizlik oranı yüzde 80’lerdedir. Bu bağlamda engelli vatandaşlarımız için 2019 yılında ayrılan kamu istihdam kontenjanı nedir? Kamu personeli alımlarını hangi sınav puanı üzerinden yapacaksınız? Engelli kamu personeli sınavını ne zaman yapacaksınız?"

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA