193 Öğrenci 500 Tam Puan Aldı LGS Sonuçları Açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 5 Haziran 2022 tarihinde düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı sonuçları açıklandı. Sonuç sorgulama ekranı haberimizde.

193 Öğrenci 500 Tam Puan Aldı LGS Sonuçları Açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan LGS sınav sonuçları açıklandı. 1 milyondan fazla öğrencinin katıldığı bu sınavda 193 öğrenci 500 tam puan alma başarısı gösterdi.

Raporda, öğrencilerin cinsiyetleri ile sınav performansları arasındaki ilişki hakkında sonuçlar da incelendi. Elde edilen bulgular, önceki yıllarda olduğu gibi 2022 yılında da kız öğrencilerin matematik dışındaki tüm alt testlerde erkek öğrencilerden daha başarılı olduklarını gösterdi.

Merkezî sınavda iki oturumda toplam 90 soru soruldu. Saat 09.30'da başlayan ilk oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil testleri uygulandı.

İkinci oturum saat 11.30'da başladı ve bu oturumda öğrenciler matematik ve fen bilimleri testlerini cevapladı. Merkezî sınavda yer alan sorulardan hiçbiri iptal edilmedi.

SONUÇLARI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /