1334 Memur Alımı Tercih Kılavuzu Yayımlandı (EGM-MSB-Bakanlıklara 2828 Sayılı Kanun Kapsamında)

2828 sayılı kanun kapsamında kamuya 1343 memur ataması yapılacak. Farklı kadrolara yapılacak atamalar için tercihler e devlet kapısı üzerinden alınacak. Başvuru bilgileri, tercih kılavuzu ve detaylar haberimizde.

1334 Memur Alımı Tercih Kılavuzu Yayımlandı (EGM-MSB-Bakanlıklara 2828 Sayılı Kanun Kapsamında)

1343 memur alımı tercih kılavuzu yayımlandı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bir son dakika duyurusu yayımlandı. Yayımlanan duyuruda 1343 kamu personeli ataması yapılacağına yer verildi. 28282 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamına giren vatandaşlar arasından yapılacak memur alımında tercih kılavuzu yayımlandı. 

2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununun ek 1 inci maddesi kapsamında olan vatandaşlar arasından yapılacak 1343 memur alımında başvuru bilgileri şu şekilde:

TERCİH TARİHLERİ

1343 emur alımı tercihleri 1 Haziran 2020 günü başlayacak ve 15 Haziran 'da sona erecek. Tercihler e devlet kapısı üzerinden yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

a) Türk vatandaşı olmak.

b) 18 yaşını tamamlamış olmak.

c) Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

d) Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak1
.
e) Kılavuzda yer alan “kadroları” tercih edecek adaylar için; Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak

Kılavuzda yer alan “pozisyonları” tercih edecek adaylar için; Taksirli suçlar hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamaları,

Kılavuzda yer alan “İşçi” kadroları için; Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk,  zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak

f) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinin 6’ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak.

g) Kılavuzda yer alan “kadroları” tercih edecek adaylar için; Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak. (Hangi görevin devamlı yapılmasına, hangi akıl hastalığının engel olacağına resmi sağlık kurullarından alınan raporların incelenmesi suretiyle ilgili kurumlar tarafından karar verilecektir.)

Kılavuzda yer alan “pozisyonları” tercih edecek adaylar için; Görevlerini yapmalarına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engel ile engelli olmamaları. (Hangi görevin yapılmasına, hangi bedensel engel veya akıl hastalığının engel olacağına resmi sağlık kurullarından alınan raporların incelenmesi suretiyle ilgili kurumlar tarafından karar verilecektir.)

h) Tercih edilecek kadro veya pozisyonlar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak.

ALIM YAPILACAK KURUMLAR

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI, GENELKURMAY BAŞKANLIĞI, KARA KUVVETLERI KOMUTANLIĞI, DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI VE HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLET DEMİRYOLLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

TÜRKİYE PETROLLERİ ANONİM ORTAKLIĞI

ADALET BAKANLIĞI

ÜNİVERSİTELER

AFAD

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

SAĞLIK BAKANLIĞI

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI

SGK

TMO

TPAO

YÖK

ÇALIŞMA BAKANLIĞI

KÜLTÜR BAKANLIĞI

İŞKUR

KILAVUZ YAYIMLANDI

2828 sayılı kanun kapsamındaki gençlerin başvuru yapabileceği kılavuz yayımlandı. Kılavuz için TIKLAYIN

TERCİHLER YAPACAKLAR DİKKAT

Tercih yapacak diğer adaylarla bilgi alış verişinde bulunmak için  TIKLAYIN