YSK'nın KHK Kararı Sonrası 5 Belediye AK Parti'ye Geçiyor

SON DAKİKA: YSK 'nın KHK kararı sonrası ilk detaylar geldi ve 5 Belediyede başkanlık mazbatasının ikinci adaya verileceği öğrenildi.

YSK'nın KHK Kararı Sonrası 5 Belediye AK Parti'ye Geçiyor

Son dakika haberi: YSK karar verdi ve KHK adaylara mazbata verilmeyeceği, mazbatanın seçimlerden ikinci çıkan partiye verileceği belirtildi. 

Söz konusu kararın ardındna 5 belediyede başkan değişecek ve birinci olan aday yerine ikinci olan adaya mazbata verilecek. 

Resmi olmayan sonuçlara göre; seçimi lik sırada bitiren ancak KHK'lı oldukları belirlenen çok sayıda isime ilçe ve ilçe seçim kurullarınca mazbataları verilmemişti. Farklı seçim kurulları, bu konuda YSK'dan görüş istedi. Kars'ın Digor ilçesi Dağpınar beldesinde Abubekir Erkmen, Diyarbakır Bağlar'da Zeyyat Ceylan, Van'ın ilçelerinden Tuşpa'da Yılmaz Berki, Edremit'te Gülcan Kaçmaz Sayyiğit ve Çaldıran'da Leyla Atsak'ın aralarında olduğu, 10 dolayında isimle ilgili başvuru YSK'ya iletildi.

İŞTE O BELEDİYELER

HDP 'nin Siirt ve Diyarbakır Bağlar, Van Tuşpa, Edremit, Çaldıran, adayları KHK ile ihraç edilmiş adaylardı.

Siirt 'te 72 bin 680 seçmen var. HDP yüzde 48,36, Ak Parti ise ikinci parti olarak yüzde 46,01 oy almıştı.

Diyarbakır Bağlar 'da ise 174 bin seçmen bulunuyor. HDP yüzde 70.23 oranında oy alırken Ak Parti ikinci parti olarak yüzde 25.46 seviyesinde oy almıştı.

Van Tuşpa'da 66 bin seçmen var. HDP yüzde 52, Ak Parti yüzde 39 oy almıştı.

Van Edremit'te 60 bin seçmen bulunuyor. HDP yüzde 53, Ak Parti yüzde 41 oy almıştı.

Van Çaldıran'da 25 bin seçmen bulunuyor. HDP yüzde yüzde 53 Ak Parti yüzde 43 oy almıştı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA
Kaynak: Memurlar. net