Maltepe'de Sona Gelindi: İşte İstanbul Seçimlerinde Son Durum

Son dakika haberi: Maltepe 'de seçim sonuçları ile ilgili nihai karar bugün çıkıyor. Maltepe 'nin ardından son ilçe olan Büyükçekmece'de işlemler tamamlanacak.

Maltepe'de Sona Gelindi: İşte İstanbul Seçimlerinde Son Durum

Maltepe tamam sırada Büyükçekmece var.

YSK , önceki gün aldığı karar sonrası , Maltepe 1 ve 2 Nolu sandık kurullarında, 10 sandık özelinde yapılan, yeniden sayım işlemlerinin iptaline dönük kararı iptal etmişti. Bu karar akşam saatlerinde Maltepe sandık kurullarına tebliğ edilmişti ve söz konusu karar hemen yürürlüğe alınmıştı. Dün itibariyle sayılmayan 129 sandık kalmış olup, sayım işlemlerinin bugün bitmesi ve Maltepe 'de nihai kararın verilmesi planlanıyor.

SADECE BİR AŞAMA

Öte yandan, Maltepe İlçesindeki sandıklarında sayım işlemlerinin sona ermesi, İstanbul seçim sonuçları için sadece bir aşama.

Ak Parti 'nin, usulsüz seçmen kaydı olduğu iddiası üzerine  Büyükçekmece ilçesi için yaptığı olağanüstü itiraz başvurusu, delillerin eksik olması nedeniyle henüz YSK tarafından karara bağlanmadı.

SEÇİMİN YENİLENMESİ İÇİN BAŞVURU

Büyükçekmece ilçesiyle ilgili tartışmaların da nihayet ermesi sonrasında il genelinde birleştirme tutanağı düzenlenebilecek ve bu durumda Ak Parti, İstanbul'da seçimlerin tümüyle yenilenmesi talebiyle İstanbul için Olağanüstü itiraz başvurusunu yapabilecektir. Ak Parti'nin il birleştirme tutanağı sonrasında, kanuna göre, başvuru için bir haftalık süresi bulunuyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA