Ekrem İmamoğlu Canlı Yayında Açıkladı: Oy Farkı..

Son dakika haberi: Ekrem İmamoğlu, canlı yayında İstanbul 'da son durumu açıkladı. Öte yandan AK Parti 'den de gece yarısı bir açıklama geldi.

Ekrem İmamoğlu Canlı Yayında Açıkladı: Oy Farkı..

Ekrem İmamoğlu 'ndan son dakika İstanbul açıklaması.

Fox canlı yayınında İsmail Küçükkaya 'nın konuğu olan Ekrem İmamoğlu , gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu ve İstanbul 'da devam eden oy sayımına değindi.

BAZEN SORUMLULUK ALMAK GEREKİR

İmamoğlu sözlerine , "48 yıl ciddi bir birikim. Atatürk, Samsun'a çıkmaya karar verdiğinde 38 yaşındaydı. Şu an ben o yaştan 10 yaş büyüğüm. Bazen sorumluluk almak gerekir." ifadeleri ile başladı.

İSTANBUL 'DA OY SAYIMINDA SON DURUM

Geçersiz oyların devam eden sayımı ile ilgili konuşan İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"17 ilçede geçersiz oyların tamamının sayımı bitti. Fark 18 bin 742. Dün itibarıyla duyurdum, süreç değişime uğradığı anda kendi hesabımdan duyuru yapacağım. YSK'dan da bu dediğim farkı görebilirsiniz. 119 bin 652 geçersiz oy sayıldı. Geçersiz oyların 5'te ikisi sayıldı. Şu anda yaklaşık 198 bin oy daha var sayılmayan. Gece saat iki gibi bana Tuzla oyu geldi. 60 oy aleyhimize fark çıkmış, Üsküdar'da da lehimize çıkmış. Sayım bittiğinde aradaki fark 18 ila 20 bin arasında bir banda oturacak.

MEMURLAR SAYIYOR - BİZİM DE GÖZLEMCİ ARKADAŞLARIMIZ VAR

Oy sayım memurları sayıyor. Bizim de gözlemci arkadaşlarımız var. İnsanların kaygıları var, niye nöbet tutuyoruz? Bugün konuşulması gereken, 2019'dayız. Bu aslında köydeki muhtarlık hikayelerinden başlar. Attığınız oylar sayılacak, bu sandıkta başlar.

2014 'TE 420 BİN GEÇERSİZ OY VARDI

Bütün seçimleri sıkıntıya sokuyorsunuz. Süreci siz hazırladınız, güvenlik tedbirlerini siz aldınız. Dünyanın en güvenilir seçim sistemine sahibiz dediniz. AK Parti yetkilileri de açıkladı. Şimdi şaibe diyorlar. 2014'te seçmen sayısı daha az, geçersiz oylar ise 420 bin civarında."

ŞAİBE DEDİĞİNİZ SEÇİMDE 25 İLÇEDE KAZANIYORSUNUZ

Çok şaibeli seçim deyip herkesi zan altında bırakıyorlar. Siz işin içindesiniz. 25 ilçede siz seçimi kazanıyorsunuz şaibe dediğiniz seçimde."

AK PARTİ 'DEN AÇIKLAMA GELDİ

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, yaptığı son açıklamada , oy sayımında son durumu şu şekilde ifade etti:

"Bugün de sayımlar devam ediyor. Sabah yapılan basın açıklamasında, 11 bin oyun yapılan itirazlar neticesinde lehimize çevrildiğini gördük. Şu an itibarıyla 11 bin olan oyumuz 12 bin 300'e ulaşmış durumda. Yani bizim lehimize tescil edilmiş oldu. Bu sürekli artarak devam ediyor. İnşallah son ana kadar milletimizin kullanmış olduğu oyları da koruyacağımızı beyan ediyoruz.

Beyoğlu'ndan başladık. Yarın sabahtan itibaren devam edebilir ama İl Seçim Kurulunun alacağı kararlara bağlı olarak değişebilir. O yönde taleplerimiz var. Bizim ilçeler bazında yapmış olduğumuz çalışmalarda... Orada şeffaflığa aykırı bir durum varsa biz gerekli itirazlarımızı yerine getiriyoruz. İlk önce ilçe seçim kurulları, olmuyorsa il seçim kurulu, olmuyorsa bir üstü, bunun hiyerarşisi bellidir. Şu ana kadar yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde, bu akşam Beyoğlu'nda çalışmaları hayata geçirmiş olduk, inşallah güzel sonuçlar alırız. Şu an Beyoğlu'nda sonuçların lehimize sonuçlandığını görmekteyiz."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA