4 Aday İmamoğlu Lehine Seçimlerden Çekildi-İşte Toplam Oy Oranları

İstanbul seçimleri için geri sayım yeniden başlarken şimdiye kadar 4 aday , CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu lehine adaylıktan çekildiğini duyurdu. Saadet Partisi 'nin kararının ise bugün açıklanması bekleniyor.

4 Aday İmamoğlu Lehine Seçimlerden Çekildi-İşte Toplam Oy Oranları

4 partiden İstanbul kararı.

YSK , geçtiğimiz hafta aldığı karar ile İstanbul seçimlerinin yenileneceini bildirdi. Bu karar sonrası ülke yeniden seçim sürecine girdi. 

ADAYLIKTAN ÇEKİLENLER

23 Haziran günü gerçekleştirilecek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri öncesi 4 aday , belediye başkanlığı yarışından çekildiğini duyurdu. 

Türkiye Komünist Partisi, Emekçi Hareket Partisi ve bağımsız aday Aysel Tekerek daha önce Ekrem İmamoğlu 'na destek için adaylıktan çekilmişti. Bu isimlerin ardından bir açıklama da DSP 'den geldi.  31 Mayıs günü gerçekleştirilen seçimlerde 30 bin civarında oy alan DSP adayı Muammer Aydın da bir açıklama yaptı. Aydın, Twitter adresi üzerinden yaptığı açıklamada CHP 'nin adayı Ekrem İmamoğlu lehine seçimlerden çekildiğini ifade etmişti. 

45 BİN 259 OY ALAN ADAYLAR İMAMOĞLU LEHİNE ÇEKİLDİ

Böylece 45 bin 259 seçmenin desteğini alan 4 aday İmamoğlu lehine yarıştan çekilmiş oldu.

SAADET PARTİSİ GÖRÜŞÜYOR

Nitekim kararı en çok merak edilen parti Saadet Partisi. 31 Mart günü 103 bin oy alan Necdet Gökçınar 'ın çekilip çekilmeyeceği büyük merak konusu. 

31 MART SEÇİMİNDE İSTANBUL 'DA İLK ÜÇ SIRA