31 Mart 2019 YSK Seçim Sonuçları Saat Kaçta Açıklanacak, Sandıklar Kaçta Kapanacak?

Seçim yasakları saat kaçta bitecek? Oy sayım işlemleri saat kaçta başlayacak? Sandıklar kaçta kapanacak? Seçim sonuçları saat kaçta açıklanacak? İşte detaylar ve seçim sonucu saati.

31 Mart 2019 YSK Seçim Sonuçları Saat Kaçta Açıklanacak, Sandıklar Kaçta Kapanacak?

Seçim sonuçları saat kaçta açıklanacak?

31 Mart 2019 yerel seçimleri için geri sayım sona eriyor. Pazar günü 57 milyon vatandaş , mahalli idareler seçimleri için sandık başına gidecek. 57 milyon vatandaşın vereceği oylarla muhtarlar ve belediye başkanları belirlenecek. 

Mahalli idareler için geri sayımda sona gelinirken doğu illerinde vatandaşlar , sabah saat 7 'de , batı illerinde ise saat 8 'de sandık başına gidecek. Saatler 16.00 'da doğu illerinde oy verme işlemi sona erecek ve 17.00 'da da batı illerinde oy verme işlemi sona erecek. 

SANDIKLAR AÇILACAK

Sandıklar kapanır kapanmaz sandık başkanları oyları saymaya başlayacak. Sayılan oylar, görevli personeller tarafından yazılacak ve sayımın sona ermesinin ardından sandın tutanağı hazırlanıp Yüksek Seçim Kurulu 'na gönderilecek.

Seçimde alkol yasağı gece yarısına kadar devam edecek.

SEÇİM SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

YSK seçim yasaklarının kaldırıldığını açıklar açıklamaz sonuçlar kamuoyuna duyurulacak. 

24 Haziran günü yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk sonuçlar saat 18,40 'da gelmişti. Bu seçimlerde de sonuçların yine 18,30-18,45 saatleri arasında gelmesi bekleniyor. 

SONUÇLAR GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK , ANBEAN SONUÇLARDAN BİLGİ ALMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN