İstanbul Seçimleri İçin 4 Anket Sonucu Açıklandı-İşte Erdoğan'ın Masasındaki Anket

Son dakika haberi: Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki oy farkı için 4 açıklama geldi. Anket şirketlerinden gelen son açıklamalar ve Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın masasındaki anketin sonucu haberimizde.

İstanbul Seçimleri İçin 4 Anket Sonucu Açıklandı-İşte Erdoğan'ın Masasındaki Anket

Son 3 anketin sonucu.

YSK tarafından seçimlerin yenilenmesi kararının alınmasının ardından , İstanbul için yarış yeniden başladı. CHP 'nin adyaı Ekrem İmamoğlu ile AK Parti 'nin adayı Binali Yıldırım arasındaki oy farkı büyük merak konusu olurken 3 anket şirketi,  yaptıkları son anketlerin sonuçlarını kamuoyuna duyurdu. Öte yandan Yeniçağ gazetesi yazarı Ahmet Takan, Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın masasındaki anketin sonuçlarını açıkladı.

ERDOĞAN 'IN MASASINDAKİ ANKET

Takan, bugün kaleme aldığı yazısında Erdoğan 'ın masasındaki anketle ilgili şu kulis bilgilerini aktardı:

"Ankete göre Ekrem İmamoğlu, Binali Yıldırım'ın 3 puan önünde. O anketçi Erdoğan'a dedi ki; "Ekrem, hata yapmazsa kazanır".  

GENAR ANKET ŞİRKETİ: EKREM İMAMOĞLU LEHİNE HAVA DAĞILIYOR

GENAR Araştırma Şirketi Başkanı İhsan Aktaş anketlerle ilgili yaptığı son açıklamasında , ilk başlarda Ekrem İmamoğlu lehine bir havanın oluştuğunu ama o havanın dağılmaya başladığını söyledi.  Şirket başkanı Aktaş 'a göre , 31 Mart günü yapılan seçimlerde sandıa gitmeyen 300 bin Kürt seçmen ve kırgın olan AK Partililer sonucu belirleyecek.  belirleyecek. Aktaş’a göre İstanbul konuşuldukça AK Parti’ye yarayacak. O nedenle mağduriyetin bir an önce gündemden düşürülmesi gerekiyor.

ANAR GENEL MÜDÜRÜ 'NDEN AÇIKLAMA

ANAR Genel Müdürü İbrahim Uslu, bilinmezliklere dikkat çekti ve şunları söyledi:

"31 Mart seçimlerinde sandığa gitmeyen AK Parti seçmeni ne yapacak, AK Parti kırgın seçmenin ne kadarını sandığa taşıyacak? Adaylarını çeken DSP, DP ve BTP ile aday olmayan bağımsızların oyları 100 binlik yeni bir oy havuzu oluşturuyor. Bunların ne kadarı Ekrem İmamoğlu'na oy verecek? Saadet Partisi seçmeni blok halinde partisinin adayına mı oy verecek, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerindeki değişimde de gördüğümüz gibi AK Parti'yi mi tercih edecek? Mevsimsel etki nedeniyle memleketine giden seçmen, oy vermek için İstanbul'a dönecek mi YSK'nın iptal kararı ne denli belirleyici olacak?"

OPTİMAR: FARK YÜZDE 4

Optimar'a göre Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki fark 4 puan İmamoğlu lehine. Hilmi Daşdemir; Ekrem İmamoğlu'nun yüzde 52, Binali Yıldırım'ın yüzde 48 oy alacaklarını tahmin ettiklerini söyledi.

KONSENSUS YARIŞ KAFA KAFAYA GİDİYOR

Konsensus Araştırma Şirketine göre İmamoğlu ile Yıldırım arasındaki yarış başa baş gidiyor. Şirket başkanı Sarı ,  HDP seçmeninin sonucu belirleyeceğini söyledi. Sarı, "Gönlünde HDP olup da hiçbir partiye oy basamayan seçmen önemli bir yekün oluşturuyor. Yani şimdi bir baktığımız zaman 200 bin bu seçimde yüzde 2 demek yani seçimi o 200 bini alan kazanır" ifadelerini kullandı.

MAK: EKREM İMAMOĞLU 2 PUAN ÖNDE

MAK tarafından yapılan anket sonucu açıklamasında ise Ekrem İmamoğlu 'nun 2 puan önde olduğu bildirildi. 

SEÇİM SÜRECİNDEN VE ANKETLERDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA