Flaş Anket: İşte Davutoğlu ve Babacan'ın Oy Oranları

Son dakika haberi: Yeni parti açıklamasının ardından bir anket açıklaması geldi. İşte Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan 'ın oy oranı.

Flaş Anket: İşte Davutoğlu ve Babacan'ın Oy Oranları

Flaş anket: Davutoğlu ve Babacan 'ın oy oranları açıklandı.

Son günlerde yeni parti haberleri gündemde çokça konuşuluyor. Son olarak Ali Babacan bugün önemli açıklamalarda bulunmuş ve yeni parti için tarih vermişti. 

Ali Babacan 'ın bu açıklaması sonrası en çok merak edilen soru, yeni kurulacak partinin yüzde kaç oy alacağı sorusu oldu. 

BABACAN TARİH AÇIKLADI

Ali Babacan bugün yaptığı açıklamada yeni partinin kurulacağı tarih ile ilgili "2020’ye kalmadan partiyi kuracağız" dedi.

Yeni partide Abdullah Gül 'ün konumunun ne olacağına ilişkin gelen soruya da Babacan, "Tarafsız Cumhurbaşkanlığı konumundan sonra da bir siyasi parti çatısı altında olmayı doğru bulmuyor" diye yanıt verdi. Babacan Ahmet Davutoğlu ile beraber hareket edip etmeyeceği sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Siyasetteki önceliklerimiz, izlediğimiz yöntem ve üslup oldukça farklı." şeklinde cevap verdi.

Babacan açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"AK Parti’nin kuruluş döneminin şartları ile bugünün şartları çok farklı. O dönemde 28 Şubat süreci vardı. Toplumun bazı kesimlerinin özgürlük alanının oldukça daraldığı, temel haklar konusunda ciddi sıkıntılar yaşadığı bir dönemdi. Toplumun bazı kesimlerinin baskı altında olduğu, ötelendiği bir ortamda AK Parti ortaya çıktı. Şimdi baktığımızda durum çok farklı. Yine bir özgürlük sorunu var Türkiye’nin. Yine bir temel haklar sorunu var. Ama bunların niteliği değişti. Daha farklı kesimleri de ilgilendiren sorunlar haline geldi bunlar. Ayrıca, Türkiye’nin bir adalet sorunu var. Bir ekonomi sorunu var.

Bu sorunlar her kesimi ilgilendiriyor. Şu anda toplumun tümünün ortak dertleri var. Dolayısıyla, bugünkü çalışmanın hem kaynaklandığı ortam hem de nihayetinde hedeflediği kitle 2001 şartlarına göre çok çok farklı. Bu başlattığımız çalışma bütün toplum kesimlerini dikkate alan ve ortak sorunlara ortak dertlere çözüm üretmek için başlatılan bir çalışma.

Üstelik bu çalışmanın kendi iç ilke ve prensip silsilesi de olacak tabii. Bu ilkelerin, yazılı olması gerekecek ve uzun vadede de korunması gerekecek. Zaman içerisinde ilkelerin, değerlerin önemini yitirip, kişisel görüşlerin, kişisel dürtülerin ağır basması maalesef her kurumda bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Bunun için de ilkeleri koruyan ve uygulamayı garanti altına alan süreçlerin belirlenmesi ve yapıların kurulması gerekiyor.

Siyasi partiler, demokrasilerin asli unsurları. Demokrasiyi özümsemiş bir siyasi partinin öncelikle kendi içinde demokrasiyi işletmesi gerekiyor. Hukuku önemseyen bir siyasi partinin öncelikle kendi iç hukukuna, ilkelerine bağlı olması gerekiyor. Devlet yönetiminde şeffaflığı savunan bir siyasi partinin öncelikle kendi içinde ve topluma karşı şeffaf olması gerekiyor."

BABACAN VE DAVUTOĞLU 'NUN OY ORANI

Ankara Kuşu , son seçim anketi sonucunu şu şekilde aktardı: "Son seçimleri yüzde 98 'lik başarı oranıyla doğru sonucu bilen  Avrasya Anket: - Ali Babacan %8.5, Ahmet Davutoğlu %5 oy ile başlıyor. Not: Bunlar parti oyu değil, sadece isimleri bu kadar alıyor."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA