Yüzüne bakan yok ama kalsiyum deposu! Birçok hastalığa meydan okuyor, enerji veriyor

Bu meyvenin faydalarını neredeyse kimse bilmiyor! Tam bir kalsiyum deposu! Tüm detaylar haberimizde.

Yüzüne bakan yok ama kalsiyum deposu! Birçok hastalığa meydan okuyor, enerji veriyor

Bu meyve birçok hastalığa şifa oluyor! Kalsiyum eksikliğinizi tamamlayabilirsiniz! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

BU MEYVE BİRÇOK ŞEYE FAYDALI

Dut kurusu içinde olan yüksek lif sayesinde sindirim sistemi sağlığına iyi gelir. Aynı zamanda bağırsak hareketlerini düzenler ve kabızlığın önüne geçer. Dut meyvesinin güneşte kurutularak kurutulmasına dut kurusu adı verilir. Dut ağacı meyveleri yaz mevsiminde olgunlaşır ve kuruduktan sonra bile besin değerlerinin büyük çoğunluğunu korumaya devam eder. Dut kurusu tatlı ve hafif ekşi tada sahiptir. Kurutma işlemi sırasında suyu buharlaşarak dut kurusu ortaya çıkar. Meyveler önce seçilir ve temizlenir, daha sonra kesilerek çekirdekleri çıkarılır. 

dut kurusu faydaları

Daha sonra güneşte ya da kurutma makinelerinde kurutulur. Dut kurusu birçok insan tarafından atıştırmalık olarak tüketilir ancak birçok faydası vardır. Dut kurusu içindeki yüksek lif, C vitamini, demir, potasyum ve yüksek antioksidanlar sindirim sistemini düzenlemeye ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yarar. Demir ve potasyum da vücuttaki fonksiyonları destekler. Lif açısından zengin olan dut kurusu bağırsak hareketlerini düzenleyerek kabızlığın önüne geçer. Meyvenin içinde yüksek oranda doğal şeker vardır ve sindirim kolaylaşır. Dut kurusu içinde olan yüksek antioksidan kanserli hücrelerin oluşmasını engeller ve kanser hücrelerinin büyümesini yavaşlatır. Bağırsak ve mide kanserine karşı etkili olan dut kurusu serbest radikallerin zararlı etkilerine karşı koruyucu görev görür. İçinde olan potasyum sayesinde kan basıncını düzenleyerek kalp ritminin dengelenmesini sağlar. İçinde olan antioksidanlar kalp damarlarını korur ve hastalık riskini azaltır.