Yüz Gerdirme Ameliyatı ile İlgili Açıklama

İstanbul 'da düzenlenen bu sempozyumda 6 saatlik bir ameliyat gerçekleştiren ünlü estetik cerrahi uzmanlarından Dr. Renato Calabria, kendi geliştirdiği ve "Vertical Face Lift" adını verdiği yüz germe tekniği hakkında merak edilen bilgiler verdi.

Yüz Gerdirme Ameliyatı ile İlgili Açıklama

Estetik International, "Aestheticstanbul" sempozyumunu bu yıl ilk kez düzenledi.

Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur'un özel davetiyle İstanbul'a geldiğini söyleyen Hollywood'un ünlü isimleri ve İtalya eski Başbakanı Silvio Berlusconi'nin ameliyatıyla tanınan Dr. Renato Calabria, basın mensuplarına önemli açıklamada bulundu.

"Vertical Face Lift" adını verdiği yeni tekniğin en önemli özelliğinin doğallık olduğunu vurgulayan Estetik Cerrahı Dr. Renato Calabria, şu değerlendirmede bulundu:

"Klasik yüz germe yöntemlerinin dışında farklı bir teknik kullanıyorum. Bunun adı "Vertical Face Lift" Klasik yöntemlerde yüz yana doğru geriliyor ancak benim kullandığım teknikte yüz yukarı doğru geriliyor. Yüzü ancak yana doğru çektiğiniz zaman yerçekimine karşı anlamlı bir şekilde karşı koyabiliyorsunuz. Anatomi bozulmadığından kişiye yüz germe operasyonu yapıldığı anlaşılmıyor. Tekniğin en önemli noktası ise operasyon sonrası kişinin yüzünün doğal görünümünü kaybetmemesi"

MALİYET NE KADAR?

Dr. Calabria, açıklamasının devamında, ameliyat ile ilgili bilgi vererek, "Yüz germe, kaş kaldırma, göz kapağı kaldırma gibi işlemlerin olup olmadığına göre maliyet değişiyor. Ancak ameliyat ücreti ortalama olarak 20 bin ile 30 bin euro arasında değişiyor" dedi.

40 yaş üstü tüm Hollwood yıldızlarının estetik yaptırdığını söyleyen Calabria, "Hasta mahremiyetini en yüksek seviyede tutuyoruz. Bu nedenle size isim veremem ancak 40 yaşın üstündeki ünlülerin çok büyük bir çoğunluğu yüz kaldırma yaptırıyor. Bunu inkar ediyorlar çünkü bunun hakkında konuşmak hoşlarına gitmiyor ve biz de bunu gizli tutuyoruz ama 40 yaşın üstünde hangi ünlünün ismini verirseniz verin size bu ameliyatı olduklarını söyleyebilirim. Hollywood'da bir plastik cerrahın nasıl iyi olduğunu anlarsınız diye sorarsanız kliniğin arka tarafında da ünlüler için bir halı varsa o cerrahın birçok ünlü hastası vardır." dedi.

TÜRK KADINLARI HAKKINDA AÇIKLAMA

Dr. Calabri, açıklamasının devamında Türk kadınlarının yüzüne de değindi ve kendilerine has bir yüzlerinin olduğunu söyledi. Calabri, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Türk kadınını Sharon Stone gibi göstermek istemezsiniz çünkü bu onlara uymaz. Bu karakteristiği korumanız gerekiyor. İyi bir yüz de doğallığı korumakla mümkün. Hollywood'da gördüğünüz birçok oyuncu güzel ancak doğal. Estetik operasyonlarının sırrı da bu."

Kamubulteni.com | Ankara