Yazı ter kokmadan geçirin! Bu besinleri hayatından çıkaran mis gibi kokacak!
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte terleme problemlerinde artış yaşanabilir ve kapalı alanlarda yayılan kötü kokular rahatsız edici seviyelere ulaşabilir. Bu sorunları önlemek ve daha konforlu bir yaz geçirmek için günlük yaşamınızdaki bazı rutinleri değiştirmeniz yeterli olabilir. İşte terleme problemini kontrol altına almak için dikkat etmeniz gerekenler haberin devamında...
Hoş bir kokuyu korumak hem kişisel konfor hem de sosyal etkileşimler için önemlidir. Örneğin, ter gibi hoş olmayan bir vücut kokusunun farkına varırsak, bu durum utanç duymamıza, özgüvenimizin azalmasına ve çevremizdekilerin rahatsız olmasına neden olabilir. Deodorantlar yardımcı olsa da her zaman yeterli olmayabilir.
BESLENMENİZE DİKKAT EDİN
Yediğimiz besinler vücut kokumuzu önemli ölçüde etkileyebilir. Örneğin brokoli ve Brüksel lahanası gibi sebzeler, ter yoluyla salgılandığında hoş olmayan kokulara neden olabilecek kükürt içerir.
Bazı insanlar fasulye, yumurta ve sütte bulunan bir bileşik olan trimetilamini işlemede zorluk yaşayabilir. Bu, bileşiğin cilt yoluyla salınmasına ve rahatsız edici bir kokuya neden olmasına neden olabilir.
Ayrıca çemen otu ve ürünleri içerdikleri sarımsak ve güçlü baharatlar nedeniyle vücutta kalabilen ve birkaç gün boyunca terleyebilen istenmeyen kokulara da yol açabilmektedir.
Diyetinizde önemli bir değişiklik yapmadan önce bir beslenme ve diyet uzmanına danışmanız önemlidir.
KAHVE ALIMINI SINIRLANDIRIN
Kahve gibi kafeinli içecekler ter bezlerini uyarabilir ve vücutta sıvı üretimini artırabilir, bu da terin daha güçlü kokmasına neden olabilir.
Kötü kokuların azalması için bol su içmek çok önemlidir. Dehidrasyon, özellikle ağızda hoş olmayan kokulara yol açabilir. Uzmanlar günde en az sekiz bardak su tüketilmesini öneriyor.
KIYAFETLERİNİZE DİKKAT EDİN
Kokular sadece vücudunuzdan değil kıyafetlerinizden de kaynaklanabilir. Terli kıyafetleri yıkamadan önce ters yüz etmeniz tavsiye edilir, çünkü bu, deterjanın kokuya neden olan maddeleri daha iyi ortadan kaldırmasına yardımcı olur.
Bazıları, kumaş yumuşatıcılarının kullanılmasının kumaşın içindeki havayı hapsedebileceğini, bunun koltuk altı gibi bölgelerde daha az havalandırmaya ve daha fazla terlemeye yol açabileceğini ve bunun da daha güçlü kokulara neden olabileceğini düşünüyor.
Giysileri sıkışık bir alanda saklamaktan kaçının çünkü bu, hava sirkülasyonunu engelleyebilir ve giysilerin hızla nemlenmesine neden olabilir. Ayrıca ıslak çamaşırları çamaşır makinesinde bırakmayın; aksi halde küf kokusu oluşabilir.
KOZMETİK ÜRÜNLER DOĞAL DENGİNİZİ DEĞİŞTİREBİLİR
Bazı kozmetik ürünler cildinizdeki faydalı mikroorganizmaları bozarak hoş olmayan kokulara neden olabilir. Cildinizi temizlemek için yumuşak ve yumuşak sabunlar kullanın.
DUŞTAN SONRA İYİCE KURULAYIN
Duştan sonra daha çok terleyen bölgeleri kurutmaya odaklanın. Kötü kokulara neden olan bakteriler nemli ortamlarda çoğalır, bu nedenle ıslak veya nemli kıyafetler giymemek önemlidir.
DÜZENLİ EGZERSİZ YAPIN
Yoğun egzersiz sırasında terleme normaldir. Ancak düzenli fiziksel aktivite, cildinizin zamanla doğal kokusuna dönmesine yardımcı olabilir.
RUH HALİ VE STRES VÜCUT KOKUSUNU ETKİLİYOR
Ruh haliniz vücudunuzun yaydığı kokuyu etkileyebilir. Öfke, stres veya uyku eksikliği hoş olmayan kokulara neden olabilir. Uyku sorunları yaşayanlar için yatak odasında lavanta veya papatya gibi sakinleştirici kokular kullanmak rahatlamayı teşvik edebilir ve uyku kalitesini artırabilir.
DEODORANT KULLANIMINA DİKKAT EDİN
Tüm deodorantlar eşit derecede etkili değildir. Bazıları bakterileri azaltmak için tasarlanmış bileşenler içerir, ancak bunlar koltuk altlarının doğal mikroflorasını bozabilir ve potansiyel olarak kokuya neden olan mikroorganizmaların üremesine yol açabilir.
Ek olarak, bazıları yararlı bir önlem olarak koltuk altlarına bebek pudrası sürmeyi öneriyor.