Yaşlanmayı kremler değil bu meyve durduruyor! Düzenli tüketen 50 yaşındayken 30 gösteriyor!

Kolajen üretimi 25 yaş itibariyle sona eriyor. Sonrasında yaşlanmamak için ise kolajeni dışarıdan almak gerekiyor. Peki kolajen almak için hangi meyveyi yemeliyiz? İşte o mucizevi besin...

Yaşlanmayı kremler değil bu meyve durduruyor! Düzenli tüketen 50 yaşındayken 30 gösteriyor!

Ünlü cilt uzmanı Ahmet Akın, kış aylarında tüketilen greyfurt meyvesinin cilde olan olumlu etkilerini vurgulayarak, "Bu meyveyi yiyen geç yaşlanıyor" dedi.

Cilt üzerindeki etkileriyle dikkat çeken greyfurt meyvesinin içerisinde önemli miktarda kolajen bulunduğunu belirten Akın, kolajenin cildin yaşlanmasını önleyerek cilt lekelerinin azalmasına katkı sağladığını ifade etti. Yaş ilerledikçe kolajen üretiminin azaldığını vurgulayan Akın, bu durumun ciltte sarkma, matlaşma ve kırışıklıklara neden olduğunu açıkladı.

greyfurt gençlik

Güzellik ve besin takviyesi sektöründe önemli bir yere sahip olan kolajenin, vücudun kemik, kıkırdak ve kas dokularına yapısal destek sağladığını belirten uzman, greyfurtun bu proteinin vücutta en fazla bulunanlarından biri olduğunu söyledi. Özellikle 25'li yaşlardan itibaren vücutta kolajen üretiminin yavaşlamaya başladığını dile getiren Akın, bu durumun 35'li yaşlardan sonra hızlanarak olumsuz etkilerin daha belirgin hale geldiğini ekledi.

Greyfurtun sadece et, balık, ve yumurta beyazı gibi besinlerde değil, aynı zamanda kış meyveleri arasında da önemli miktarda kolajen içerdiğini vurgulayan Akın, bu meyvenin tüketilmesini önerdi.

Cilt sağlığınızı ön planda tutmak ve yaşlanmanın etkilerini azaltmak için sofranıza greyfurt eklemeye ne dersiniz? Cilt uzmanı Ahmet Akın'ın önerisiyle greyfurt, sadece lezzetiyle değil, cilt sağlığınıza olan olumlu katkılarıyla da sofralarınızı süslemeye aday!