Yabancılar bardak bardak içiyor! Hiç hasta olmadan kışı atlatmanın formülünü bulmuşlar

Almanlar tarafından sıklıkla tüketilen ve bağışıklık sisteminin önemli bir destekçisi olarak kabul edilen keçi sütünün faydalarını saymakla bitiremeyiz. Türkiye'de üretilen keçi sütünün bilinmeyen faydaları haberimizde..

Yabancılar bardak bardak içiyor! Hiç hasta olmadan kışı atlatmanın formülünü bulmuşlar

Keçi sütü, son derece besleyici olması, sağlık açısında da birçok fayda sağlaması nedeniyle dünya çapında giderek daha popüler bir içecek olmuştur. Keçi sütü daha çok Almanlar tarafından tercih edilmektedir. Bu sayede soğuk havaya rağmen bağışıklık sistemlerini yeterinde korurlar. Keçi sütü; Türkiye'de pek beğenilmiyor.

2021 yılı içerisinde 622.785 ton kadar çiğ keçi sütü üretilirken, 2022 yılı sonu verilerinde bu üretimin yüzde 13,2 azaldığı görüldü.

KEÇİ SÜTÜNÜN FAYDALARI

Sağlıklı sindirim 

Keçi sütünün yağ içeriği inek sütüne benzer ancak yağ kürecikleri daha küçüktür ve sindirimi daha kolaydır. Keçi sütü, inek sütü püresine göre daha fazla yumuşak bir kıvama sahiptir, bu da sindirimi kolaylaştırır ve aynı zamanda tahrişi azaltır.

Antiinflamatuar etki

Keçi sütünün içerdiği yağ asitleri ve oligosakkaritler antiinflamatuar özelliklere sahiptir. Bu özellik vücuttaki iltihabın azaltılmasına ve bağışıklık sisteminin genel performansının iyileştirilmesine yardımcı olur.

keçi sütünün faydaları

Düşük laktoz içeriği

Keçi sütü inek sütünden daha az laktoz içermektedir. Orta derecede laktoz intoleransı olan kişiler için yoğurtta yetiştirilen keçi sütü ürünlerinin sindirimi inek sütünden daha kolay olabilir.

Prebiyotik karbonhidratlar içerir

Keçi sütü bağırsak sağlığına destek veren prebiyotik karbonhidratlar içermektedir. Bu oligosakaritler bağırsak floranızdaki iyi bakterilerin büyümesi yönünde teşvik eder, sindirim sisteminizi destekler ve aynı zamanda sağlıklı bir bağışıklık sisteminin korunmasına yardımcı olur.

Biyolojik olarak faydalı mineraller

Keçi sütü, inek sütüne göre biyolojik olarak daha faydalı olduğu düşünülen mineralleri içermektedir. Özellikle kalsiyum ve magnezyum kemik sağlığını iyileştirir ve vücut tarafından daha iyi emilir ve kullanılır.

Keçi sütü hem besleyici içeriği hem de sağlığa olan faydaları nedeniyle pek çok kişinin tercih ettiği bir alternatiftir. Sağlıklı yaşam tarzı desteklemek ve lezzetli çeşitleri denemek isteyenlere yönelik keçi sütü, sindirim kolaylığıyla birlikte besin değeri açısından öne çıkan bir besindir. Ancak almadan önce herhangi bir alerjiniz olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Ayrıca tüm besinlerin fazla tüketilmesi gerekmektedir.