Vücutta enfeksiyon namına bir şey bırakmıyor! O ile gelenler torba torba alıp götürüyor

Türkiye'den dünyaya ihracatı gerçekleşirken Kahramanmaraş'tan yola çıkarak dünyanın her yerine uygulanmaktadır. Gelen turistlerin kilo almadan dönmediği o özel lezzeti açıkladı. İşte uzmanların işaret ettiği o lezzetli besin...

Vücutta enfeksiyon namına bir şey bırakmıyor! O ile gelenler torba torba alıp götürüyor

Türk yemeklerinde ve kültürel büyük önem taşıyan baharatlar üzerine doğu bölgelerinde yoğun şekilde kullanılarak bu bölgenin zengin olduğunu göstermektedir. Onu yiyenler şifa bulurken kapış kapış satılan o besin açıklandı. İşte Maraş'tan yayılan o lezzet...

KİLOSU 130 TL
Türk mutfağının vazgeçilmezi olan baharatlardan tatlı acı ile bilinirken lezzetinin yanı sıra sağlık açısından faydaları yer aldı. biberin mucizelerini duyanlar şaşırırken kilosu 130 TL olarak satışa çıkartılırken görenler ise yoğun ilgi gösterdi.
Maraş biberi, içeriğinde yer alan antioksidanlarla beraber vücudu serbest radikallerden korunurken hücre hasarını önleyerek yaşlanma geciktirir.

METABOLİZMAYI KUVVETLENDİRME
Maraş biberinin içerisindeki maddelerle beraber metabolizmayı hızlandırarak vücutta termojenik etki yaşanıyor. Yağ yakımın artmasıyla ise kilo vermeler başlamaktadır.
İçerisinde yer alan C vitamini Maraş biberinin bağışıklık sistemini kuvvetlendirirken enfeksiyon hastalıklarına karşı korumaya geçmektedir.

maraş biber
MARAŞ BİBERİ KULLANIMI

-Yemeklerde ya da salatalara lezzet katar.
-Soslar ve marinatlar için tercih edilir.
-Kahvaltılarda ya da çorbalarda kullanılır.
-Maraş biberi direkt olarak doğranarak toz şeklini alarak kullanılır.

Maraş biberi yer aldığı yemeği lezzetlendirirken bununla beraber sağlık açısında fazlasıyla yararlıdır. Fakat baharatı fazla tüketmek tavsiye edilmezken dengeli ve çeşitli beslenme programıyla Maraş biberinin yararlarıyla görülür.