Vücudunuzda bu belirtileri gördüğünüz an doktora koşun! O vitamininiz neredeyse yok

Vücudunuzda bu belirtiler varsa hekime başvurun! O vitamin yoksa birçok sağlık sorununa yol açıyor. İşte ayrıntılar.

Vücudunuzda bu belirtileri gördüğünüz an doktora koşun! O vitamininiz neredeyse yok

D vitamini genellikle sağlığımızda daha önemli bir rol oynar ve eksikliği birçok sağlık sorununa yol açabilir. İşte D vitamini eksikliğini gösteren bazı belirtiler.

vitamin

Saçların kısalması ve uzaması vücutta yeterli miktarda D vitamini alınamaması saçları etkileyebilir. Saçın doğal büyüme döngüsünde rol oynayan keratinosit adı verilen hücreler işlerini yapmakta zorlanırlar. Ayrıca saçlarınızı destekleyen keratinosit adı verilen derinin altındaki tabaka zayıflar ve saç dökülmesi olasılığını artırır. Bu durum saçlı deride ve bazen de sakalda bölgesel incelmeye ve boşluklara neden olur.

Kuru ve kaşıntılı cilt bazı çalışmalar, kanınızdaki D vitamini eksikliğinin egzama ve sedef hastalığı gibi cilt problemleriyle bağlantılı olduğunu ve her ikisinin de kuru cilde neden olabileceğini göstermiştir. D vitamini almak aynı zamanda kuru ve kaşıntılı cildi azaltarak egzama gibi cilt rahatsızlıklarının semptomlarını da önemli ölçüde iyileştirebilir.

El ve ayaklarda karıncalanma hissi: Vücudunuz yeterli miktarda D vitamini almıyorsa kanınızdaki kalsiyumun düşmesine neden olabilir. Bu olduğunda aşağıdaki duyguları yaşayabilirsiniz: Bu duygular vücudunuzdaki önemli minerallerin dengesinde bir sorun olduğunun işareti olabilir. Yeterli D vitamini alımının sağlanması sadece kemik sağlığı için değil, aynı zamanda yeterli kalsiyum seviyelerinin korunması, rahatsızlıkların ve olağandışı hislerin önlenmesi açısından da önemlidir.

vitamin

Kas sorunu yaşıyorsanız; Yeni bir çalışmaya göre, yeterli D vitamini almamak, kas gücünün yaşla birlikte azalma olasılığını artırabiliyor. Bu önemlidir çünkü yaşla birlikte artan kas gücü kaybı yüksek düşme riski yaratır; Bu nedenle güçlü kalmak ve kazalardan kaçınmak için yeterli D vitamini alımı önemlidir.

Soluk ciltte D vitamini eksikliği, çeşitli görünür belirtilerle bulanık cilt olarak ortaya çıkabilir. Vücudunuzda bu önemli vitamin eksikse cildiniz hafif grimsi bir renk alabilir ve cildiniz her zamanki kadar kalın veya yumuşak olmayabilir. Ayrıca gözlerinizin altında daha koyu halkalar fark edebilirsiniz.

vitamin

Uyku sorunu ve depresyon: Yeterli D vitamini eksikliği depresyonla ilişkilidir ve uykuyu da bozabilir. D vitamini beyninizdeki serotonin ve melatonin gibi ruh halinizi ve uykunuzu iyileştirmeye yardımcı olan kimyasalları etkiler. Hatta bazı araştırmalar, D vitamininin vücudunuzun ritmini destekleyen ve iyi uyumanıza yardımcı olan hormon olan melatonini üretme şeklinin bir parçası olduğunu öne sürüyor. Bu nedenle doğru miktarda D vitamini almak ruh halinizi iyileştirebilir ve daha iyi uyumanıza yardımcı olabilir.

kemek

Kemik ve sırt ağrısı: D vitamini kemiklere iyi gelir çünkü vücudun kalsiyumu emmesine yardımcı olur. Yeterli D vitamininiz yoksa kemiklerinizde ve belinizin alt kısmında ağrılar yaşayabilirsiniz. D vitamini düzeylerinin düzenli olarak izlenmesi ve güneş ışığı, diyet veya takviyeler yoluyla yeterli miktarda alımın sağlanması, genel sağlığı önemli ölçüde iyileştirebilir ve birçok potansiyel sağlık sorununu önleyebilir.