Uzun ömrün sırrı meğer bu içecekteymiş! Karıştırıp içenler yıllara meydan okuyor

Japonların sıklıkla kullandığı ve uzun ömürlerinin sırrı olarak bilinen Oolong çayıi aynı zamanda kolesterolü yok ettiği söyleniyor. Oolong çayının kolestrol dışında sayısız faydası da bulunuyor. İşte Oolong çayının faydaları..

Uzun ömrün sırrı meğer bu içecekteymiş! Karıştırıp içenler yıllara meydan okuyor

Sağlık Bakanlığı ve Türkiye genelindeki sivil toplum kuruluşları kamuoyunu bilinçlendirmeyle ilgili önemli adımlar atıyor. Alınan bazı önlemlere rağmen, Türkiye genelinde yüksek tansiyon hâlâ yaygın. Ancak oolong çayı bu durumu tersine çevirebilir.

YÜKSEK TANSİYONA OOLONG ÇAYI

Oolong çayının faydaları

Araştırmalar bazı çayların kan basıncı durumunu düşürebildiğini göstermiştir. Özellikle Oolong çayı, yüksek tansiyonu önemli ölçüde azaltabilen iyi bir polifenol kaynağıdır. Klinik çalışmalar, Japonların günde en az iki fincan içtiği oolong çayının düzenli olarak tüketiminin kan basıncı durumunu önemli ölçüde düşürdüğünü göstermiştir. Yeşil çay ve oolong çayı yüksek tansiyon riskini azaltmada etkilidir ve yüksek tansiyonu olmayan kişilerde riski %65 oranında azaltabilir.

Kan damarlarının etrafındaki kasları gevşeterek kan basıncını düzenleyen kateşinler adı verilen benzersiz bileşikler içerir. Bu antioksidan bileşiğin gelecekte hipertansif hastalara yönelik daha iyi ilaçların geliştirilmesi kısmında önemli bir rol oynayabileceğine inanılmaktadır.