Uzmanlar:Havadaki Parçacıklar Kalp Krizine Neden Oluyor

Havada bulunan küçük parçalar kalp krizine neden oluyor. Şehir yaşamı her gün daha da fazla kirleniyor. Arabaların neden olduğu egzos dumanları, fabrika kaynaklı dumanlar, diğer atık maddelerin sebep olduğu bir çok şey havayı kirletiyor. Bir süre sonra havada parça şeklinde oluşan bu parçalar insan sağlığını olumsuz etkileyerek kalp krizine neden oluyor. 

Uzmanlar:Havadaki Parçacıklar Kalp Krizine Neden Oluyor

Uzmanlar havanın temiz tutulması, araba kullanımının azaltılması, bunun yerine insanların işlerine toplu taşıma araçlarını kullanarak gitmesi öneriliyor. 
Yaklaşık olarak tam 10 yıldır toplanan veriler ile birlikte havanın git gide daha fazla kirletildiği bu kirliliğin insan sağlığını olumsuz yönde etkilediği belirtildi. Kalp krizi vakalarında artışa dikkat çekilen raporda, eğer havadaki bu parçalar için bir düzenleme yapılmazsa, daha temiz bir çevre meydana getirilemezse gelecek yıllarda kalp krizi vakalarının çok daha fazla olacağı belirtildi. 
Bu Parçalar Çok İnce Olması Nedeniyle Gözükmüyor!
Uzmanlar bu parçaların çok ince olduğunu, havada gözükmediklerini bu moleküllerin vücuda solunum yoluyla kolayca girebildiğini belirttiler.