Uyumadan önce ağız bantlamanın ne işe yaradığını ilk kez duyacaksınız! Milyonlarca kişi her gün bu şekilde uyuyor

Son dönemlerde giderek popüler oldu! Ağız bantlayarak uyumak! Tüm detaylar haberimizde.

Uyumadan önce ağız bantlamanın ne işe yaradığını ilk kez duyacaksınız! Milyonlarca kişi her gün bu şekilde uyuyor

Ağız bantlayarak uyumak giderek yaygınlaşıyor! Faydaları ve zararları ortaya çıktı! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

AĞIZ BANTLAYARAK UYUMAK

Sosyal medyada giderek yaygınlaşan bir diğer akım da ağız bantlayarak uyumak oldu. Mouth taping olarak bilinen yöntem ağız bantlayarak uyumak şeklinde çevriliyor. Birçok insan bu uygulamanın birçok zararı olduğunu söylese de bu şekilde uyuyan birçok insan var. Birçok bilim insanının fikrine göre ağız yerine burundan nefes almak daha sağlıklı bir durum. Ağızdan nefes alındığı zaman ağız kokusu ve boğaz ağrısı ortaya çıkabiliyor. Burundan nefes alındığı zaman yaşam kalitesi artıyor ve temiz hava daha kolay alınıyor. Mouth taping isimli uygulamada uyku kalitesini artırıyor ve akciğerlere temiz havanın daha kolay iletilmesini sağlıyor. Bu uygulamayı yapmak için uyumadan önce ağzı özel bir yapışkan veya bantla kapatmak gerekiyor. Bu uygulamayı yapmak için yumuşak ve cilde zarar vermeyen bir bant seçmek gerekiyor. İkinci olarak yüzün de düzgün ve özenli şekilde temizlenmesi gerekiyor. Uyumadan önce yüzünüzü yüz yıkama köpüğü ya da jeliyle temizleyebilirsiniz. 

ağzı bantlayarak uyumanın faydaları ve zararları

Aynı zamanda fazla yağın da bu temizleme aşamasında ciltten uzaklaştırılması gerekiyor. Son olarak bant ağza uygun şekilde kesiliyor ve uykuya bu şekilde hazırlık yapılıyor. Bazı insanlara göre bu şekilde uyunduğu zaman burundan nefes alındığı için uyku kalitesi artıyor ve daha fazla oksijen alınıyor. Burundan nefse alıp verildiği için oksijen alma kapasitesi de artıyor. Uzman isimler ağızdan nefes alıp verildiği zaman dil, dişler ve diş etlerinin kuruduğunu ve asit düzeyinin dengesizleştiğini söylüyor. Bu dengesizlik ise diş çürüğü ve diş eti hastalıklarına sebep oluyor. Aynı zamanda ağız kötü kokabiliyor ve boğaz ağrısı ortaya çıkabiliyor. Ağızdan sürekli nefes alıp verildiği zaman horlama da yaşanabiliyor. Bu şekilde ağız kapatılarak uyunduğu zaman burundan nefes alıp verme sağlanıyor. Ancak bazı uzmanlar ise ağız bantlayarak uyumanın çok zararlı olduğunu söylüyor. Burnu tıkalı insanların bu yöntemi uygulamaması gerekiyor. Uyku apnesi, sinüzit, alerji, solunum yolu enfeksiyonu ya da panik hissi olan insanların da bu durumu yapmaması gerekiyor. Bilimsel bir kanıt olmasa bile ağzı bantlayarak uyumanın uyku sırasında kişilere rahatsızlık ve korku durumu yaşatabildiği, cilt ve ağız yapısına zarar verebildiği söyleniyor.