Uykusuz geceler geçirenler 5 dakikada uykuya dalacak! Bu yöntemi ilk kez duyacaksınız

Muhtemelen geceyi yatakta dönüp durarak umutsuzca uykuya dalmaya çalışmak kadar sinir bozucu çok az şey vardır. Uyumakta zorluk çekiyorsanız bu yöntem tam size göre. İşte detaylar...

Uykusuz geceler geçirenler 5 dakikada uykuya dalacak! Bu yöntemi ilk kez duyacaksınız

Geceleri kalkıp yatmaya alıştıysanız ve özlem duyduğunuz tatlı uykuyu alamıyorsanız size güzel bir haberimiz var. Detaylar haberimizde…

su

UYKU SORUNU YAŞIYORSANIZ ASKERİ UYKU YÖNTEMİNİ DENEYİN

Adından da anlaşılacağı gibi bu askeri yöntem, İkinci Dünya Savaşı sırasında savaş pilotlarının reflekslerini korumak ve stresi azaltmak amacıyla hızlı bir şekilde uykuya dalmalarına yardımcı olmak için kullanılan bir tekniktir. Askeri Uyku Yöntemi hakkında tüm ayrıntılar haberimizde...

Bugün pek çok insan stresli ve zor koşullar altında çalışıyorlar. BU çalışma koşulları ise gece uykularının düzenini etkiliyor. Uyku sorunlarıyla başa çıkmanın yollarından birisi olan askeri uyku yöntemini kullanarak hızlı bir şekilde uykuya dalmak için yapmanız gerekenler:

YÜZ VE ÇENE KASLARINI GEVŞETME: İlk adım, diliniz de dahil olmak üzere yüzünüzün ve çenenizin kaslarını gevşetmektir. Bu aynı zamanda vücudunuzun geri kalan kısmının da rahatlamasına yardımcı olur.

OMUZLARI RAHATLATMA: Gerginliği azaltmak için omuzlarınızı mümkün olduğunca aşağıya indirin.

 Bu adım üst vücudunuzdaki stresi azaltmanıza yardımcı olur.

KOLLARI VE ELLERİ GEVŞETME: Kollarınızı rahat bir şekilde yanlarınızda tutun ve el ve parmak kaslarınızı gevşetin. Bu, alt vücudunuzun rahatlamasını sağlar.

GÖĞÜS VE BACAK KASLARINI GEVŞETME: Derin bir nefes alın ve göğsünüzü gevşeterek bacaklarınızı ve ayaklarınızı gevşetin.

RAHATLATICI BİR HİSSİ HAYAL ETME: Başınızdan ayak parmaklarınıza kadar sakin, sıcak bir hissin yayıldığını hayal edin. Vücut üzerinde rahatlatıcı bir etkisi vardır ve zihni sakinleştirir.

DERİN NEFES ALMA VE ZİHNİ BOŞALTMA: Derin bir nefes alın ve zihninizi düşüncelerden ve stresten arındırın. Bu adım zihinsel rahatlamayı destekler.

GÖRSELLEŞTİRME: İki olasılıktan birini hayal edin. Tepenizde berrak gökyüzü bulunan sakin bir gölde kanoyla sırt üstü uzanın. Zifiri karanlık bir odada siyah kadife bir hamakta uzanmak.

DÜŞÜNCELERİ KONTROL ETME: Zihniniz dağıldığında, yaklaşık 10 saniye boyunca "düşünme, düşünme, düşünme" sözlerini tekrarlayın, ardından görselleştirmeye dönün.

PRATİK YAPMAK: Bu yöntemi ne kadar sık kullanırsanız o kadar etkili olacak ve uykuya o kadar hızlı dalacaksınız. Teknikler pratik yaptıkça gelişir.

Askeri Uyku Yöntemi, zor koşullar altında bile hızlı bir şekilde uykuya dalmanıza yardımcı olmak için tasarlanmış olup düzenli olarak uygulanarak etkinliği artırılabilir. Herkesin deneyimi farklı olduğundan bu yöntemin herkeste aynı etkiyi yaratmayacağını unutmamak gerekir.