Türkiye'de İlk Koronavirüs İddiası! 'Kesin Tanı' Olarak Yanlışlıkla İşaretlenmiş

Eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının görüldüğünü öne sürerek, sosyal medya hesabından bir de belge paylaştı.

Türkiye'de İlk Koronavirüs İddiası! 'Kesin Tanı' Olarak Yanlışlıkla İşaretlenmiş

Paylaşılan belgede çocuk hastalıkları polikliniğine getirilen 6 yaşındaki bir çocuk için kesin tanı ile 'Koronavirüs' tanısı konulduğu görülürken, İsmail Saymaz, söz konusu tanının ön teşhis yerine yanlışlıkla kesin tanı olarak işaretlendiğini yazdı.  Eski CHP Milletvekillerinden Barış Yarkadaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Çapa Tıp Fakültesi'nde Çinli bir çocuğa koronavirüs tanısının konulduğunu iddia etti.

Yarkadaş, "Çinli çocuğun tedavi altına alındığı bölgede tam anlamıyla bir 'karantina' yok. Aynı katta başka çocuklar da var. Personel ise sadece maske takıyor.Dün gece saat 21.00 sularında 6 yaşındaki Çinli bir çocuk, ailesi tarafından Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi'ne getirildi. Çocuk, ilk tedavisinin ardından ilaç verilerek evine gönderildi. Ancak ailesi gece geç saatlerde bu kez İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne başvurdu.Neden dün gece İÜ'ye gelen 6 yaşındaki Çinli kız çocuğunu hastaneye hemen yatırıp diğer hastaları bölümden çıkardınız?." ifadelerini kullandı. Yarkadaş'ın açıklamalarıa tepki gelince, "Hasta haklarına saygıdan dolayı Çinli çocukla ilgili fazla bilgi vermek istemedim. Ancak yandaş medya ve Sağlık Bakanlığı beni yalanlamaya çalışınca belgeyi yayınlamak şart oldu. İŞTE BELGE: Bakın bakalım Y. M. adlı 6 yaşındaki kız çocuğu için Dr. hangi teşhisi koymuş!" ifadelerini kullanarak şu görseli paylaştı. 
 

Hürriyet Gazetesi yazarı İsmail Saymaz ise, İlgili hastanede Çinli çocukta influenza B tanısı konulduğunu yazarken, Sağlık Bakanı Koca, bilgisayarda ön tanı yerine kesin tanı işaretlenmesi üzerine böyle bir durumla karşılaştığı belirtildi.