Türkiye Sınır Ülkesinde 2 Kişide Koronavirüs Çıktı

Son dakika haberi: Türkiye sınırında Koronavirüs alarmı. İran 'da 2 kişide koronavirüsü tespit edildiği bildirildi. Peki Koronavirüs nedir? Nasıl bulaşır?

Türkiye Sınır Ülkesinde 2 Kişide Koronavirüs Çıktı

Son dakika: Türkiye sınırında koronavirüs alarmı.

Dünya genelinde 30 'dan fazla ülkede görülen koronavirüs İran 'da tespit edildi. Çin 'in Vuhan kentinde ortaya çıkan virüs , İran 'da 2 kişide görüldü.

İran Sağlık Bakanlığı İletişim ve Halkla İlişkiler Birimi Başkanı Kiyanuş Cihanpur konu ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Cihanpur yaptığı açıklamada, İran'ın Kum şehrinde son 2 gün içerisinde şüpheli korona virüs vakaları tespit edildiğini söyledi. Cihanpur, "Son 2 gün içinde Kum'da şüpheli koronavirüs vakaları tespit edilmiş. Raporlar alındıktan sonra, Kum'da bulaşıcı hastalık belirleme ve yönetim ekipleri ile hızlı müdahale ekipleri görevlendirilmiştir" dedi.

Cihanpur, mevcut protokoller uyarınca şüpheli kişilerin izole edildiğini ve laboratuvar örneklerinin alındığını belirterek, "Gönderilen örnekler arasında, yapılan ilk testin sonuçlarında iki şüpheli pozitif koronavirüs vakası ve bazı B tipi influenza vakası rapor edilmiştir" dedi.

Kiyanuş Cihanpur, "Testlerin sonraki adımları devam ediyor ve bu testlerin nihai sonuçları belirlendikten sonra kamuya açıklanacaktır" ifadelerini kullandı.

KUM ŞEHRİ NEREDE?

İran 'ın Kum şehrinin haritadaki yeri şu şekilde:

ÖLÜ SAYISI 2 BİNİ GEÇTİ

Koronavirüs nedeniyle farklı ülkelerde toplamda 2 bin 12 kişi öldü. Öte yandan Çin 'in yüzlerce ölümü gizlediği bildirildi. 

İşte Virüsün görüldüğü ülkeler ve vaka sayısı.

74.186 Anakara Çin 

542 Diğer 

81 Singapur 

74 Japonya 

63 Hong Kong 

35 Tayland 

31 Güney Kore 

29 ABD 

23 Tayvan 

22 Malezya 

16 Almanya 

16 Vietnam 

15 Avustralya 

12 Fransa 

10 Makao 

9 Birleşik Arap Emirlikleri 

9 İngiltere 

8 Kanada 

3 İtalya 

3 Filipinler 

3 Hindistan 

2 Rusya 

2 İspanya 

1 Nepal 

1 Kamboçya 

1 Belçika 

1 Finlandiya 

1 İsveç 

1 Mısır 

1 Sri Lanka