Tokat’ta Medical Park Hastanesi’nde Felçli Hastaya İşkence: Ağzını ve Boğazını Sıktılar

Tokat’a sağlık faaliyetinde bulunan medikal Park Hastanesi’nde bilinci yerinde bulunmayan felçli hastaya biri kadın ve biri erkek olmak üzere iki hemşire şiddet hareketlerini sergiledi. Hemşireler, cihazlara bağlı olduğu halde hastanın çarşafla yüzünü kapattıktan sonra elleriyle ağzını ve boğazını sıktı.

Tokat’ta Medical Park Hastanesi’nde Felçli Hastaya İşkence: Ağzını ve Boğazını Sıktılar

Tokat’ta faaliyet gösteren Medikal Park Hastanesi’nde rezalet yaşandı. Yaklaşık 5 ay önce çekilen hastaya yönelik şiddet görüntüleri, adeta deprem etkisi yarattı. Hasta yakınları tarafından tesadüfi bir şekilde çekilen görüntülerde, iki yoğun bakım hemşiresi, bilinci yerinde olmayan felçli bir hastaya şiddet uygularken kameralara yansıdı. Görüntülerde biri kadın ve biri erkek olmak üzere iki hemşire, cihazlara bağlı bulunan erkek hastanın çarşafla yüzünü kapattıktan sonra elleriyle ağzını ve boğazını sıktıkları ve parmaklarıyla gözüne baskı uyguladıkları görüldü.


Hasta Yakınları, Tesadüfen Çekti

Tokat'ta faaliyet gösteren Medikal Park Hastanesi’nde 6 temmuz tarihinde meydana gelen olayda Fransa’da ikamet eden 62 yaşındaki M.A., tatil için geldiği Tokat’ta beyin kanaması geçirdi. Hastanın ilk müdahalesi devlet hastanesinde yapıldı ve yakınları, kendisini daha sonra Medical Park Hastanesi'ne götürdü. Burada gerçekleştirilen operasyonun sonrasında yoğun bakım ünitesine alındı. Yakınları, yoğun bakımda olduğu sebebiyle görmelerine izin verilmeyen hastalarını, yoğun bakım kamerasının görüntülerinin yayınlandığı servis dışındaki ekrandan izlemeyi talep etti. Ekrana baktıklarında ise adeta şok geçirdiler. Yoğun bakım hemşirelerinin yakınlarına şiddet uygulandığını gördüklerinde ekran kaydını almak suretiyle derhal olaya müdahale ettiler.

Hasta, Yaşadığı Şiddeti İzlediği Görüntülerden Öğrendi

Tedavisi süren M.A.’ya uğradığı şiddet uzun süre dile getirilmedi. Yaşlı adam ise iyileşmeye başlayınca yakınları tarafından görüntüler kendisini izletildi. Yaşlı adam, hemen sonra soluğu Tokat Cumhuriyet Savcılığı’nda aldı. Fakat şikayeti, ‘kovuşturmaya yer yoktur’ kararı verilerek geri çevrildi. Şimdi ise sağlık bakanlığına şikayete bulunarak Tokat Cumhuriyet başsavcılığına yeni bir suç duyurusunda hastane yetkilileri ise 2 personeli işten çıkardıklarını belirtiler.