Tırnaklarınızdaki bu detaya hemen bakın! Korkunç hastalık böyle anlaşılıyor

Vücudumuzdaki birçok organ sağlığımız hakkında bilgi sağlar. Örneğin tırnağın tabanındaki ay şeklindeki beyaz noktaya 'lanula' adı verilir. Lunula'nın rengi ve görüntüsü vücudunuzla ilgili önemli bilgiler sağlar.

Tırnaklarınızdaki bu detaya hemen bakın! Korkunç hastalık böyle anlaşılıyor

Tırnağın diplerinde görüle nay şeklindeki beyaz noktaya lunula adı verilir. Lunula'nın rengi ve görüntüsü ise vücudunuz ile ilgili önemli bilgiler sağlar.

Geniş Lunula

Genişlemiş bir lunula yüksek tansiyonun ve aşırı aktif bir kalbin işaretidir. Stres genellikle temel nedendir.

Dar Lunula

Dar lanula, düşük enerjinin, düşük kan basıncının ve azalmış kan akışının bir işaretidir. Ayrıca bağışıklık sisteminizin zayıfladığının da göstergesi olabilir.

Fildişi Ve Beyaz Lunula

Lunulanın rengi fildişi ya da beyaz ise normal ve sağlıklıdır.

Tırnaklarınızdaki bu detaya hemen bakın! Korkunç hastalık böyle anlaşılıyor

Gri Lunula

Lunula'nın rengi gri ise, bu enerjinin azaldığını gösterebilir. Kendinizi her zamankinden daha yorgun hissedebilir veya sindirim sorunları yaşayabilirsiniz.

Pembe Lunula

Lununanın rengi tırnağınızın geri kalanıyla hemen hemen aynı renkteyse, kendinizi çok fazla zorluyor ve aynı zamanda vücudunuza çok fazla stres yüklüyor olabilirsiniz. Ayrıca akciğer hastalığına da işaret edebilir.

Mor Lunula

Lunulanız mor ise kan dolaşımınız yeteri kadar iyi olmayabilir. Organlarınız ve dokularınız yeterli oksijen alamıyor olabilir. Ayrıca baş dönmesi ya da baş ağrısı da yaşıyorsanız sorun muhtemelen kan dolaşımıyla ilgilidir.

Siyah Lunula

Lununanın rengi siyah veya koyu renkteyse metal veya uyuşturucu bağımlılığının işareti olabilir. Tırnak kanalınız koyulaşırsa derhal tıbbi yardım almalısınız.

Görünmez Lunula

Lunulanın görünmemesi ve dar olması aynı zamanda enerji düşüklüğü ve bağışıklığın zayıflamasının da göstergesidir. Lunulayı göremiyorsanız hastalıklara ve soğuk algınlığına karşı daha duyarlı olabilirsiniz. Ayrıca vücudunuzun vitaminleri ve besin maddelerini emmede sorun yaşadığını da gösterebilir.

Yalnızca Lunula

Geleneksel Çin tıbbında her parmak farklı bir organı temsil eder. Yalnızca bir tırnağın lununasında değişiklik fark ederseniz, bununla ilişkili organda bir sorun olabilir.