Tek Tip Paket ve Sigara Zammı Etkisini Gösterdi

Sigara fiyatlarına gelen son zamlar ve tek tip paket uygulamasına geçilmesi sonrası 10 milyon kişinin sigarayı bıraktığı açıklandı.

Tek Tip Paket ve Sigara Zammı Etkisini Gösterdi

Sigara zamlarının karşılığı geldi.

Geçtiğimiz yıl sigaraya art arda zamlar yapılmıştı. Yapılan zamların, vatandaşlar sigarayı bıraksın diye yapıldığı bildirilmişti. Türkiye Sigarayla Savaş Derneği tarafından konu ile ilgili bir açıklama yapıldı. 'Dünya Sigarayı Bırakma Günü' kapsamında İstanbul'da bir AVM'de düzenlenen programda konuşan Doç. Dr. Mustafa Aydın, zamların etkisini gösterdiğini söyledi.

Aydın açıklamasında,  "Tütün ve tütün mamullerine karşı yasa Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden çıktığı zaman, Türkiye'de ortalama 30 milyon civarında sigara içen insan vardı. Yapılan uygulamalar ve konulan kanunlar, sivil toplum örgütlerinin çalışmaları, yapmış olduğumuz konferanslar ve seminerler sonucunda sigara içenlerin sayısı 20 milyon seviyelerine düştü. Yani 10 milyon insan sigarayı değişik vesilelerle bıraktı." ifadelerini kullandı.

Sigara fiyatlarına gelen zamların  ve tek tip paket uygulamasına geçilmesinin sigara içenler üzerine ciddi etki ettiğini söyleyen Aydın, "Her geçen gün daha çok insan sigarayı bırakmaya çalışıyor. Fakat maalesef bazı kuruluşlar özellikle kafeler, restoranlar ve eğlence yerleri hala daha belli bir saatten sonra kapalı alanlarda sigara içtiriyorlar. Yani yasa delinip ihlal ediliyor. Bunun için etkinlikleri çoğaltarak halkın duyarlılığını arttırmak gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Sigara ile mücadeleye değinen Aydın, bu çalışmaların ara vermeden devam edeceğini söyleyerek sözlerini şu şekilde sona erdirdi:

"İnsanların hayatı üzerinden ekonomik girdi yapmaya çalışan bir kesim, her zaman olacak. Buna karşı da bir zihniyet hep mücadele içinde olacaktır. Biz dünyada sigaranın, sigara molekülünün tamamen yok olacağına inanarak çalışıyoruz ama bunun çok zor olduğunu biliyoruz. Çünkü karşımızda o düşman hep çalışmaya devam ediyor. O yüzden çalışmalarımız hiç bitmiyor bitmeyecek de.”

Sigarayı bırakanlar yoruma... Bakalım kaç kişi sigarayı bırakmış.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA