Tarım Bakanlığı Açıkladı: Bu Ürünlerde At, Eşek ve Domuz Eti Var

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada hileli, domuz eti, at ve eşek eti olan ürünlerin , bu ürünleri satan yerlerin adresleri duyuruldu. İşte Tarım Bakanlığı tarafından açıklanan hileli ürünler.

Tarım Bakanlığı Açıkladı: Bu Ürünlerde At, Eşek ve Domuz Eti Var

Bakanlık hileli ürünleri açıkladı.

Tarım Bakanlığı tarafındna bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada Tarım ve Orman Bakanlığının yaptığı kontroller sonucunda hileli, taklit ve zararlı ürünlere yer verildi. 

İşte Tarım ve Orman Bakanlığı 'nın açıklamaları:

Tarım ve Orman Bakanlığının yaptığı kontroller sonucunda sahip olduğu bilgileri, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanun’unun 31 inci maddesinin 6 ncı fıkrası uyarınca kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükme bağlanmıştır.

Ayrıca, 17 Aralık 2011 tarihli Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmeliğin 8 inci maddesi gereğince kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten ve/veya satan firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarasının Bakanlık resmi internet sitesinde Bakanlıkça kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükmü yer almaktadır.

Bu kapsamda, kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş ürünlere ait bilgiler aşağıda yer almaktadır.

ARICILIK ÜRÜNLERİ

Tarım ve Orman Bakanlığının yaptığı kontroller sonucunda sahip olduğu bilgileri, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu’nun 31 inci maddesinin 6 ncı fıkrası uyarınca kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükme bağlanmıştır

Ayrıca, 17 Aralık 2011 tarihli Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmeliğin 8 inci maddesi gereğince; laboratuvar sonucuyla taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen gıda ve yemi üreten/ithal eden firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarasının Bakanlık resmi internet sitesinde Bakanlıkça kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükmü yer almaktadır

Bu kapsamda, taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşmiş ürünlere ait bilgiler aşağıda yer almaktadır.

BİTKİ, ÇAY ve KAHVE ÜRÜNLERİ

BİTKİSEL YAĞ ve MARGARİN

ÇİKOLATA VE KAKAO ÜRÜNLERİ

ET VE ET ÜRÜNLERİ

BAKANLIĞIN AÇIKLADIĞI HİLELİ ÜRÜN SATAN FİRMALAR İÇİN TIKLAYINIZ