Süte bir kaşık atınca şifa deposuna dönüştürüyor! Hintlilerin özel tarifi

Günümüzün en kullanışlı ürünlerinden biri haline gelen altın sütünün daha önce hiç duymadığınız etkileri ortaya çıktı.

Süte bir kaşık atınca şifa deposuna dönüştürüyor! Hintlilerin özel tarifi

Geleneksel Hint tıbbı Ayurveda'nın en önemli bir bileşeni olan altın sütün son zamanlarda sağlık dünyası içinde giderek daha popüler hale geldiği görüldü. Süt, zerdeçal ve çeşitli baharatlarla karıştırılan bu mucizevi içeceğin sağlığa pek çok faydası olduğu söyleniyor.

Altın süt, geleneksel alanda Hint tıbbında kullanılan içeceklerin başında geliyor. Aynı zamanda 'Haldi Doodu' olarak da adlandırılır. Bu içecek süt, zerdeçal ve farklı baharatların karışımından oluşmaktadır.

Altın süt nasıl yapılır?

Altın Sütün Faydaları

Altın süt yapmak çok kolaydır. İsteğe göre süt, zerdeçal ve çeşitli baharatları karıştırıp kısık ateşte pişirip süzüp tüketin.

Altın Sütün Faydaları

Zerdeçalın ana maddesi olan kurkumin güçlü antiinflamatuar özelliklere sahiptir. Acıya iyi gelir..

Altın süt, içerdiği antiinflamatuar bileşenler nedeniyle eklem ağrılarını ve iltihap sorunlarını azaltır.

Zerdeçalda bulunan kurkumin, kardiyovasküler sağlığı destekleyen, kan basıncını düzenleyen ve kolesterol seviyelerini etkileyen özelliklere sahiptir.

Altın Sütün Faydaları

Altın sütün içeriğinde bulunan baharatlar ve zerdeçal antioksidanlar içerir. Antioksidanlar hücreleri serbest radikal hasarından korur ve yaşlanma sürecini de yavaşlatabilir.

Tüm bu faydaları ile birlikte altın süt, Hint tıbbının önemli bir bileşeni olarak sağlık bilincine katkı sağlıyor. Fakat, herhangi bir sağlık probleminiz varsa kullanmadan önce bir uzmana danışmanız önemlidir.