Süt Fabrikasında, Kazanın İçinde Banyo Yapan İşçi: "Süt Değil Deterjandı"

Süt fabrikasında , süt kazanında banyo yapan işçinin skandal görüntüleri sosyal medya üzerinde yayılmıştı. Gözaltına alınan bu işçinin ilk ifadesi ortaya çıktı.

Süt Fabrikasında, Kazanın İçinde Banyo Yapan İşçi: "Süt Değil Deterjandı"

Süt fabrikasında banyo yapan işçinin ifadesi ortaya çıktı.

Konya'da skandal görüntü dün sosyal medyaya düşmüştü. Süt fabrikasında çalışan bir işçinin süt kazanı içinda banyo yaptığı görüntüleri büyük tepki çekti. Tepkiler sonrası firma hakkında cezai işlem uygulandı ve işçinin işten çıkarıldığı, hakkında soruşturma başlatıldığına yer verildi. 

Firma tarafından  bir açıklama yapıldı ve "Temel hedefi itibarsızlaştırma olan, elemanımız tarafından bilgimiz dışında çekilip çeşitli sosyal medya platformlarında paylaşılmış görüntüler ve yapılan eylem bizleri de üzmüş olup, kesinlikle kabul edilmesi mümkün değildir. İlgili şahsın iş akdi iptal edilmiş olup, hakkında gerekli yasal işlem ve incelemeler başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi. 

Hürriyet'ten Musa Kesler, bugün kaleme aldığı yazısında, firma sahibi Ali Osman T. işçinin yıkandığı maddenin süt olmadığını aktardı. Ali Osman T. yaptığı açıklamada, "Bu şahsın içinde bulunduğu küçük tank süt için değil. Tesisi temizlemek amacıyla kullanılan, deterjan, solüsyon ve dezenfektanları içinde karıştırdığımız tank. Onun içinde temizlik malzemelerini karıştırıp, fayansları temizleriz. Biz de şok olduk. Bunun özellikle şirketi yıpratma amacıyla yapıldığını düşünüyoruz." dedi.

"SÜT DEĞİL DETERJANDI"

Süt kazanında banyo yapan işçi Uğur Turgut ile o görüntüleri çekip sosyal medyada paylaşan Emre Sayar isimli kişiler gözaltına alındı. Şüpheliler ilk ifadesinde, "O süt değildi, kazanları yıkadığımız deterjandı" dedi. Bu kişiler hakkında, Türk Ceza Kanunu'nun 185'inci 'İçilecek sulara veya yenilecek veya içilecek veya kullanılacak veya tüketilecek her çeşit besin veya şeylere zehir katarak veya başka suretlerle bunları bozarak kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşüren kimseye 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası verilir' maddesi kapsamında  cezai işlem uygulaması yapılacak.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA