Sürmek yerine her gün bir tane yiyin! Cildi bebek gibi yapıyor

Her yaşta genç cildi korumak ve cilt bariyerini güçlendirebilmek adına beslenmenize dikkat etmeniz gerekir. Çünkü genç bir cildi korumak için cilt bakımı tek başına yeterli olmayabilir. Cildinizi içten beslemelisiniz. Cilt sağlığına yüzde 100 olumlu etkisi olan bazı meyveler bulunmaktadır. Hurma bunlardan biri. Gerçek bir gençleşme iksiri hurmadır. Hurma hem kuru hem de meyve olarak yenebilir.

Sürmek yerine her gün bir tane yiyin! Cildi bebek gibi yapıyor

Cennetin meyvesi olarak da bilinen hurma, sağlığınıza son derece faydalı bir besindir. Hurma meyvesini genellikle kurutulmuş olarak tüketmeye alışık olsak da çiğ olarak da tüketebiliriz.

Hurma olarak bilinen meyve özellikle Orta Doğu ile Kuzey Afrika mutfağında yaygın olarak bulunur ve sağlık açısından pek çok faydası vardır. Hurmalar doğal şeker bakımından zengindir ve bu hurmayı anında enerji kaynağı haline getirir. Özellikle sporcularun arasında çok popülerdir.

Hurma, sindirimi destekleyen ve bağırsak hareketlerini düzenleme konusuna yardımcı olan lif açısından zengindir. Hurma şekerin yerine doğal tatlandırıcı şeklinde kullanılabilir.

hurmanın faydaları

Hurma, potasyum, magnezyum, bakır, manganez, demir, B vitaminleri dahil olmak üzere çeşitli vitaminler vemineraller açısından zengindir. Hurma flavonoidler, karotenoidler ile birlikte fenolik asitler gibi antioksidan bileşikler içerir. Bu antioksidanlar oksidatif stresle savaşır ve çeşitli hastalıkların da önlenmesine yardımcı olur.

Hurmaların düşük glisemik indeksi vardır, bu da kan şekeri seviyelerinin dengede tutulmasına yardımcı olur ve bu da onları şeker hastaları için iyi bir atıştırmalık haline getirir. Hurmada bulunan lif, potasyum ve diğer antioksidanlar kalp sağlığını destekler ve yüksek tansiyon riskini azaltabilir.

Hamileliğinizin ve doğumunuzun sorunsuz geçmesi için randevu almanız önerilebilir. Özellikle hurmanın doğum yapmayı kolaylaştırdığını gösteren bazı çalışmalar var. Ancak hurmanın enerji içeriği yüksektir, bu nedenle çok fazla tüketilmesi kilo alımına neden olabilir. Şeker hastalarının ve kilosunu kontrol etmek isteyenlerin hurmayı dikkatli tüketmesi gerekiyor. Hurma tüketirken sağlığınıza ve beslenmenize uygun olup olmadığını belirlemek için doktorunuza danışmanız her zaman en doğrusudur.

Hurmanın cildinize faydaları oldukça fazladır. Hurma, cilt sağlığına destek veren vitamin ve mineraller bakımından zengindir. İşte hurmaların cildiniz için bazı faydaları:

"Antioksidan özellikler"

Hurma antioksidanlar açısından zengindir. Esas olarak A, C, E vitaminleri ve flavonoidler içerir. Bu antioksidanlar erken yaşlanmaya sebep olan serbest radikaller ile savaşarak cildinizin genç görünmesine yardımcı olur.

"Nemlendirici etki"

Hurma doğal şeker ve diyet lifi açısından zengindir. Bu bileşenler cilt üzerinde hafif nemlendirici etkiye sahiptir ve cildin daha dolgun ve aynı zamanda pürüzsüz görünmesine yardımcı olur.

hurmanın faydaları

"Cildi onarır"

Hurma, cildin yenilenmesi ve onarılmasına yönelik gerekli olan B vitaminlerini içerir. Niasin (B3 vitamini) özellikle lekelerin giderilmesine ve cilt tonunun eşitlenmesine yardımcı olur.

"Cilt elastikiyetini artırın"

C vitamini kolajen üretimi destekler ve cildin elastikiyetini ve sıkılığını korur. Hurma mükemmel bir C vitamini kaynağıdır. Hurmanın anti-inflamatuar özellikleri ciltteki kızarıklığın ve şişliğin azaltılmasına yardımcı olur, bu da onları özellikle sivilce gibi inflamatuar cilt problemlerinde etkili kılar.

"Doku onarımı"

Hurmada potasyum, magnezyum gibi mineraller bulunur ve cildin dokusunun onarılmasında ve canlılığının korunma durumunda önemli rol oynar.

"Etkili güneş koruyucu"

Hurmadaki bazı bileşiklerin UV ışınlarına karşı koruma sağlayabileceği ve cildin güneşten gelen hasara karşı direncini artırabileceği ileri sürülmüştür.

Hurmanın diyetinize dahil edilmesinin yanı sıra, hurma ekstraktının bazı doğal cilt bakımı ürünlerinde de kullanıldığı bilinmektedir. Ancak cilt üzerindeki doğrudan etkisi kişiden kişiye farklılık gösterdiğinden cildinizde kullanmadan önce test etmenizi öneririz.

Dengeli beslenme, yeterli sıvı alımı, düzenli uyku, stresten uzak yaşam ve doğru cilt bakımı gibi bazı yaşam tarzı faktörlerinin de sağlıklı cilt için çok önemli olduğunu unutmamalıyız.