Soğuk Algınlığı ve Domuz Gribi Tehlikesi Büyüyor

Kış aylarının etkiyi göstermesi ile beraber soğuyan hava karşısında ülke genelinde üst solunum yolu hastalıklarında yoğun artış yaşanmaya başlanmıştır. Özellikle çocuklar ve yaşlılarda ağır seyreden üst solunum yolu hastalıkları görülmektedir. Dikkat edelim üst solunum yolu hastalıkları H1N1 virüsü yani halk arasında bilinen adıyla domuz gribi ile karıştırılabiliyor. Domuz gribi 2009 yılında insanlarda tespit edildikten sonra hızlıca yayılım göstermişti.

Soğuk Algınlığı ve Domuz Gribi Tehlikesi Büyüyor

Enfekte olmuş kişinin öksürmesi, hapşırması sorasında oluşan hava damlacıkları ile aynı zamanda enfeksiyonun temas ettiği nesnelere dokunduğunuzda ağız, burun yolu ile kolaylıkla bulaşabilir. Domuz gribi ağır solunum yolu hastalıklarına neden olsada çoğu kişide ağır seyrederken bazı kişilerde hafif belirtilere yol açar. Uzmanlar tarafından tehlikeli olarak gösterilmesinin nedeni mutasyona uğramış bir virüs türü olmasıdır.

Mutasyon uğramış bir virüs olması nedeniyle dünya genelinde hemen hemen kimsenin bağışıklığı olmadığına işarettir. Bu nedenle sebep olacağı enflamatuvarı tahmin etmek güçtür. Neden domuz gribi denildiği de halk arasında merak edilmektedir sebebi yapılan testler sonucunda Kuzey Amerika’da yaşayan domuzlarda görülen grip türüyle çok benzerlik göstermesidir. Domuz gribi ve üst solunum yolu hastalıklarından korunmak için toplu taşıma araçlarında, kalabalık alanlarda maske takmaya özen gösterilmesi gerekir.

Turunçgil tüketmek ve sağlıklı beslenmek vücudun bağışıklık sistemini güçlendireceği için hastalıktan korunmanıza bir nebze yardımcı olur . Sıcak çeşitli bitki çayları tüketimi pestil kullanımı hastalığınızın hafiflemesine yardımcı olur.