Soğanı sakın böyle tüketmeyin! Bu zararını ilk kez duyacaksınız

Günlük hayatta sıkça tercih ettiğimiz soğanın dilimlenmiş halinin bile ciddi bir zehir tehlikesi oluşturabileceğini biliyor muydunuz? Soğanın kesilmesiyle birlikte ortaya çıkan bu tehlike, sağlık açısından ciddi sonuçlar doğurabilir. Onkoloji Uzmanı Dr. Yavuz Dizdar, Show TV'de yayınlanan Zahide Yetiş'le programında bu konuya dikkat çekti ve önemli uyarılarda bulundu. Ayrıntılar haberimizde...

Soğanı sakın böyle tüketmeyin! Bu zararını ilk kez duyacaksınız

Edinilen bilgilere göre, dilimlenmiş soğanlar kapaklı kaplarda veya kilitli poşetlerin içinde buzdolabında bile saklansa, bakteri ve kokuları mıknatıs gibi çekerek kendi içine hapsedebiliyor. Bir gece dahi beklemiş olan dilimlenmiş soğan, safra salgılarını artırarak mide asidini yükseltebilir ve gıda zehirlenmesine yol açabilir.

DİLİMLENMİŞ SOĞANIN ZARARLARI

soğan

Besin zehirlenmesi belirtileri arasında en sık karşılaşılanlar ise şunlardır: bulantı ve kusma, ishal, karın ağrısı, halsizlik ve yorgunluk, ateş, baş ağrısı, kas ve eklem ağrıları.

Bu nedenle, soğanın dilimlenmiş halinin saklanması ve tüketilmesi konusunda dikkatli olunması gerekmektedir. Sağlık uzmanları, dilimlenmiş soğanın kullanımında hijyen kurallarına ve güvenli saklama yöntemlerine dikkat edilmesini önermektedirler. Özellikle dilimlenmiş soğanın hemen tüketilmesi, mümkünse bekletilmeden kullanılması sağlık açısından önemlidir.