Sık sık yorgun hissediyorsanız dikkat! İlk sinyallerini 5 yıl önceden veriyor

O hastalığın ilk belirtileri 5 yıl sonradan çıkmaktadır. Bu hangi hastalıktır? İşte merak edilen detaylar haberimizde.

Sık sık yorgun hissediyorsanız dikkat! İlk sinyallerini 5 yıl önceden veriyor

MS hastalığının ilk belirtisi 5 sene sonra ortaya çıkmaktadır. Belirtileri nelerdir? Tüm detaylar haberimizde.

O HASTALIĞIN BELİRTİLERİ 5 YIL SONRA ÇIKIYOR!

Hollywood süperstarı Christina Applegate, ömür boyu hastalığa yakalandığının teşhisinin konulduğunu dile getirdi. 2021 Ağustos itibari ile multipl sklerozun belirtilerinde farklılık yarattı.MS

Applegate, dizi çekimlerinde hayatını etkileyen MS tanısı konuldu. Set performansını oldukça etkiledi. Beyin, omuriliği etkileyen bir hastalık olmasından kaynaklı kariyerini sona erdirdi. Yorgunluk, kaygı belirtilerinde yoğun çalışmadan kaynaklı doktora gitmeyi ertelemekteyiz.

Hastalık beyne, sinirlere saldırmaktadır. Tedavi edilemez değil fakat en aza indirgenebilir. Tek gözde görme yetisi kaybolması, bulanık görme, tek tarafta yüz ağrısı, uyuşukluk, vertigo, bir ya da iki bacakta zayıflık, duyu değişimi belirtileri arasında yer almaktadır.

Ünlü oyuncu ise dan sahnesinde denge problemi yaşadığını fakat görmezden geldiğini dile getirdi. 24 saatten uzun süren semptomlarda doktor kontrolü gerekmektedir.

Erken teşhis ile iyi bir yaşama devam etmek mümkündür.

Sağlıklı beslenerek, yağ oranı az, lif oranı yüksek olacak şekilde ilerlenebilir. Enerjiyi yükseltecektir.

Düzenli aerobik egzersizlerle iyi mesane ve bağırsak fonksiyonu geliştirilebilir.

Sağlıklı bir uyku önemlidir. Huzursuz bacak semptomlarından MS hastaları rahatsızlık duymaktadır. Yetersiz uyku MS, Alzheimer'la bağlantılıdır.