Sık sık başı ağrıyanlar eyvah diyecek! Korkunç hastalık gençleri yakalıyor

Sık sık başınız ağrıyorsa bu hastalığa dikkat edin! Tüm detaylar haberimizde.

Sık sık başı ağrıyanlar eyvah diyecek! Korkunç hastalık gençleri yakalıyor

Baş ağrılarıyla birlikte bu hastalık artmaya başladı! Bakın belirtileri neymiş! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

BAŞINIZ AĞRIYORSA DİKKAT

Ülkede alkol ve sigara kullanımı sebebiyle baş ve boyun kanserinde önemli artışlar yaşanıyor. Erkeklerde 5 kat fazla görülen kanser diğer türlerin yüzde 3'ünü kapsıyor, ölüm oranı ise yüzde 10 oranında. Genel olarak 50 ve 60'lı yaşlarda ortaya çıkan baş ve boyun kanseri özellikle erkeklerde sigara kullanımı nedeniyle gırtlar kanseri olarak ortaya çıkıyor. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Mazhar Çelikoyara baş ve boyun bölgesinde beyni saran zar ve akciğeri saran zar arasında kalan bölgenin kastedildiğini, omurga ve omurga çevresi kaslarının dahil olmadığını, bölge içinde yüz, cilt, tükürük bezleri, tiroid bezleri, burun, burun içi sünisler, ağız, ağız içi, yutak ve gırtlar bölgelerinin yer aldığını ve son senelerde artış gösteren yutak kanserleri olduğunu söyledi. 

baş ve boyun ağrılarına dikkat edin

Bölgedeki kanserin belirtileri baş ve boyunda şişlik, göz çevresinde şişlik, ağızda uyuşma, karıncalanma, ses kısılması, yutma güçlüğü, öksürük, nefes alma güçlüğü, yutkunma güçlüğü, ağız, dil ve dudakta yaralar, kulak ağrısı, çınlama veya işitme azalması belirtileriyle ortaya çıkabiliyor. Uzman isim konuyla ilgili şu sözleri söyledi; 'Tanı koymadan önce şüpheci olmak gerekiyor. Tıbba yakın dünya bu anlamda kanserin ne olduğunu az çok bilmeli. Küçük belirtilerin hemen yakalanması gerekiyor. Tedavi başladıktan sonra bizim yaptığımız bölgeye göre cerrahi müdahale uygunsa yapmak değilse radyoterapi tedavi yöntemlerini kullanmaktır. Sigaran kesinlikle uzak durulması gerekiyor. Sigara çok can sıkıcı. Sigara içildiği sürece aynı yerde olmasa bile başka yerde kanser olabiliyor. Yaşamda sürekli zarar veren şeylerden uzak durmak gerekiyor. Ağız içi ve yutak bölgesinde sigara ve alkol etkisiyle birlikte risk çok artıyor. Yaşam tarzında zararlardan uzak durmak önemli.'