Sigarayı 72 saatte bıraktıran mucizevi teknik!

Sigara Bıraktırma Merkezi'nin başkanı olarak görev yapan Tandoğan Müftüoğlu, radyasyon uygulama tekniğiyle insanların 3 günde sigarayı bırakmasına yardımcı olduklarını söyledi. Müftüoğlu, bu teknikle şu ana kadar onbinlerce kişinin sigarayı bırakmasını sağladıklarını kaydetti.

Sigarayı 72 saatte bıraktıran mucizevi teknik!

Sigara Bıraktırma Merkezi'nin kurucularından olan ve aynı zamanda başkanlığını yürüten Tandoğan Müftüoğlu, bir açıklamasında çalışmaları hakkında konuştu. Müftüoğlu, “Gençlerimizin sigaraya başlamaması için çeşitli eğitim faaliyetleri yürütüyoruz. Burada uyguladığımız özel yöntemle sigarayı bırakmak isteyenlere yardımcı oluyoruz” dedi.

Tandoğan Müftüoğlu, okullarda ergenlere yönelik eğitim ve seminerler de verildiğini belirterek, şöyle konuştu: “Okullardan gelen çalışmaları değerlendirip seminerler düzenliyoruz. Gençlerin ve çocukların sigaraya başlamasını engellemeye çalışıyoruz, aynı zamanda pasif içiciliğin onlar üzerindeki zararlı etkilerinden de bahsediyoruz”

“SİGARA BİR BÜYÜME KOMPLEKSİ DEĞİLDİR”

Tandoğan Müftüoğlu, insanların sigarayı sevinç, üzüntü ve heyecan anlarında rahatlamalarına yardımcı olan bir şey olarak gördüklerini belirterek, "Gençlerimiz sigarayı çoğu zaman büyüme kompleksi olarak görüyor ve bunu taklit ediyorlar. Tütüne erişim ise zararlı maddelere göre daha kolaydır. İnsanlar sadece sigara tükettiklerini sanıyorlar ama durum öyle değil. Bir yandan sağlıklarını kaybediyorlar, diğer yandan ceplerindeki parayı kaybediyorlar” dedi.

Sigarayı 72 saatte bıraktıran mucizevi teknik!

"SİGARA SADECE KANSERE NEDEN DEĞİL”

Müftüoğlu, sigaranın sadece kansere yol açmadığını, birçok zararlı etkiye de yol açtığını belirterek, şöyle konuştu:

“Sigara içmek sadece kansere neden olmuyor. Kalp-damar ve kan hastalıklarına sebep olur ve 30'dan fazla hastalık türüne neden olmaktadır. Bu kaybı anlatmak adına sürekli kamu spotları yapmaya, medyaya müdahale etmeye çalışıyoruz. Burada "Sigarayı bırakmak istiyorum" diyen insanlara yardımcı oluyoruz. Hem Dünya Sağlık Örgütü’nün hem de 385 kurumun onay verdiği bir uygulamadır"

Bu tekniği detaylı bir şekilde anlatan Müftüoğlu, şöyle devam etti:

“Fransa'da geliştirilen bu teknikte kızılötesi ışık, vücudun belirli noktalarına, belirli bir dalga boyuna ayarlanmış, miliamper cinsinden tutuluyor. Bu ışının uygulanmasından sonra sinir hücreleri vücudun gerçekte doğal salgısı olarak bilinen endorfini bol miktarda üretir. Tedavi seanslarımız üç gün sürüyor ve yalnızca yarım saatlik radyoterapi kullanılıyor. Yani üç gün sonra amaç, sigara içen kişinin kullanımdan sonra yapay nikotin ihtiyacından vazgeçmesidir. Bundan sonra otomatik bir şekilde salgılanan endorfin vücutta doğal olarak salgılanmaya devam eder. Bu teknik ağrısızdır ve hiçbir yan etkisi yoktur. Tedavi isteyen kişilerin bu konuda endişe duymaması gerekiyor."