Semt pazarlarının en ucuzlarından biri! Vücudu vitamine doyuruyor: Cildi ışıl ışıl parlatıyor

Avrupa, Orta Asya, Orta Doğu ve Türkiye gibi bölgelerde yetişen otsu bir bitki olarak bilinmektedir. Kuzu kulağı öncelikle Avrupa ve Fransız mutfağında kullanılır ve burada yemeklere ve salatalara ekşi katmak için tercih edilir. Hemen hemen her yerde pazarda ve markette uygun fiyata bulabileceğiniz bu otun faydalarını öğrenince safranızdan eksik etmeyeceksiniz. İşte detaylar...

Semt pazarlarının en ucuzlarından biri! Vücudu vitamine doyuruyor: Cildi ışıl ışıl parlatıyor

Doyurucu ve besleyici özellikleri nedeniyle sağlık açısından birçok potansiyel fayda sunan ve çiğ olarak yada çay şeklinde tüketebileceğiniz kuzu kulağı otunun yararları saymakla bitmiyor. Tam bir vitamin deposu olan kuzu kulağı otu sağlık açısından pek çok özellik taşıyor. Detaylar haberimizde...

su

TAM BİR VİTAMİN DEPOSU. GÜNEŞ YANIKLARI VE CİLT SAĞLIĞINA İYİ GELİYOR

Acı otu olarak da bilinen kuzukulağı, yetiştirilmesi kolay bir bitkidir. A, B ve C vitaminlerini içeren bu besin, kan hücresi sayısını anında artırır ve sağlık açısından pek çok fayda sağlar. İşte kuzukulağın faydalarından bazıları...

 Kuzukulağı protein, kalsiyum, potasyum, fosfor ve demir mineralleri açısından zengindir. Ayrıca A, B ve C vitaminlerini de içerir. Bu besin, vücudu güçlendirirken güneş yanığı, cilt sağlığı gibi birçok konuya da faydalıdır.

C VİTAMİNİ EKSİKLİĞİNİ ÖNLER

Bu bitki C vitamini kaynağıdır. Bu, vücudunuzun soğuk algınlığı, grip, grip ve kış ve ilkbaharda yaygın olan diğer hastalıklara karşı bağışıklığını artırmaya yardımcı olacaktır. Ayrıca C vitamini fazlalığı ve demir eksikliği olan kişilerde de iskorbüt hastalığı ortaya çıkabilmektedir. Bu hastalık, diş sağlığının bozulması, kemik ağrıları ve kanserli yaralar gibi belirtilerle kendini gösterir. Kuzukulağı hem C vitamini hem de demir içerdiğinden iskorbüt hastalarının tedavisinde de kullanılabilir.

KAN ŞEKERİNİ AYARLAR

Zararlı mikroorganizmalar çeşitli nedenlerle kana girebilir. Kuzukulağının antioksidan özelliği sayesinde kandaki bu mikroorganizmaları yok edebilirsiniz. Ayrıca kan şekeri seviyesindeki ani yükselişleri de önleyebilir.

Kan şekeri seviyenizi normale döndürmek istiyorsanız kuzukulağı doktorunuzun önerdiği şekilde tüketin.

GÜNEŞ YANIKLARINA İYİ GELİR

Yaz aylarında güneşin etkilerini fark etmeyebilirsiniz. Kendinizi güneşten korumazsanız güneş yanıkları ve cilt lekeleriyle karşılaşabilirsiniz.

 Bu sorun ortaya çıkarsa bir miktar kuzukulağı kaynatın ve macunu lekeli bölgeye uygulayın. Güneşten zarar görmüş bölgelere, lekeler kayboluncaya kadar kuzukulağı macunu sürebilirsiniz. Kuzukulağı protein, kalsiyum, potasyum, fosfor ve demir mineralleri açısından zengindir.

 Ayrıca A, B ve C vitaminlerini de içerir. Bu besin, vücudu güçlendirirken güneş yanığı, cilt sağlığı gibi birçok konuya da faydalıdır.

KİLO VERMEDE YARDIMCI OLUR

Kuzukulağı gibi birçok sebzenin kalorisi düşüktür. 100 gram kuzukulağı sadece 22 kalori içerir. Bu nedenle kilo vermek için hazırladığınız diyet salatalarına kuzukulağı ekleyerek metabolizmanızı harekete geçirebilirsiniz.

KAŞINTILARI AZALTIR

Bazı durumlarda vücudun farklı bölgelerinde kaşıntı hissedilebilir. Kaşıntı şiddetli hale gelirse günlük yaşamınızı olumsuz etkileyebilir. Eğer kaşıntınız çok rahatsız edici ise kuzukulağı kökünden çay yapıp içebilirsiniz. Bu kaşıntıyı azaltacak ve çizilmeyi önleyecektir.