Sapsarı dişleri bembeyaz yapmanın kolay yolu! Bildiğiniz tüm yöntemleri unutun

Dişlerinizdeki sarılık sizi rahatsız ediyorsa, size uygun bir çözümümüz var. Diş sararmasını unutun! 5 doğal yöntem sayesinde beyaz ve güzel gülümsemelere kavuşun…

Sapsarı dişleri bembeyaz yapmanın kolay yolu! Bildiğiniz tüm yöntemleri unutun

Dişlerdeki sararma, görünüşünüzü bozduğu gibi, kendinize olan güveninizi de azaltabilir. Dişlerinizi beyazlatmak için pahalı ve zahmetli tedavilere gerek yok. Evde deneyebileceğiniz doğal yöntemler sayesinde, diş sararmasından kurtulup, sağlıklı ve doğal bir gülümseme kazanabilirsiniz. İşte size diş sararmasına son verecek 5 doğal yöntem…

Diş sararmasını engellemek istiyorsanız, size çok faydalı tavsiyeler veriyoruz.

KARBONAT

Karbonat, dişleri beyazlatmada doğal bir yardımcıdır ve limon ile karıştırıldığında, dişlerdeki lekeleri temizlemede daha da güçlüdür. Bir kapta biraz karbonat ve birkaç damla limon suyunu iyice karıştırarak macun haline getirin. Bu karışımı haftada bir defa dişlerinize sürerek, dişlerinizin beyazladığını fark edebilirsiniz.

diş-beyazlatma

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Hindistan cevizi yağı, ağız sağlığını koruyan ve bakterilerle savaşan bir yağdır. Bir yemek kaşığı hindistan cevizi yağını ağzınızda 15-20 dakika gezdirin. Bu yöntem, dişlerinizde plak birikmesini engellemeye ve dişlerinizi doğal olarak beyazlatmaya katkı sağlayabilir.

ÇİLEK

Dişlerinizdeki renk değişimlerini gidermek için doğal bir yöntem arıyorsanız, çilek ve karbonat kullanabilirsiniz. Çilek, diş minesini temizleyen malik asit adlı bir asit içerir. Bir çileği püre haline getirin ve biraz karbonat ekleyin. Bu karışımı diş macunu gibi dişlerinize sürün ve haftada birkaç defa uygulayın. Bu sayede dişleriniz daha parlak ve beyaz olacaktır.

ELMA SİRKESİ

Ağız hijyeni için doğal bir çözüm arayanlar elma sirkesinden faydalanabilir. Elma sirkesi, ağızdaki bakterileri öldüren bir asit içerir. Bir bardak suya bir kaşık elma sirkesi ekleyerek kolayca bir gargara karışımı yapabilirsiniz. Bu karışım ile haftada birkaç defa gargara yaparsanız, dişlerinizin beyazlığını artırabilirsiniz.

ADAÇAYI YAPRAĞI

Dişlerinizin beyazlığını korumak için doğal bir yöntem arıyorsanız, adaçayı yapraklarından yararlanabilirsiniz. Adaçayı yaprakları, ağızdaki mikropları temizleyen doğal bir antibakteriyeldir. Adaçayı yapraklarını ısırmak veya adaçayı çayı içmek, dişlerinizin parlaklığını artırabilir. Bunun yanında, adaçayı yapraklarını ezerek diş macunu ile karıştırıp da kullanabilirsiniz.

diş-beyazlatma

Dişlerinizin beyazlığını artırmak için doğal yöntemler kullanabilirsiniz. Fakat, bu yöntemleri fazla yapmamak ve diş minesine zarar vermemek gerekir. Diş sağlığınızı korumak için düzenli olarak diş hekimine gitmeyi unutmayın. Hatırlayın, sağlıklı bir gülüşün sırrı, düzenli ve doğru ağız bakımından geçer. Bir başka doğal yöntem de Akşam gazetesinin belirttiği gibi ceviz kabuğudur. Evde diş taşı temizliği için ceviz kabuğu ilginç bir seçenek olabilir. Bir bardak suya atılan ceviz kabukları yaklaşık 20 dakika kaynatılır ve sonra soğutulur. Diş fırçası, bu soğuk suda yaklaşık 10 dakika ıslatılır. Son olarak da bu su ile dişler fırçalanır. Bu yöntemi günde 3 kez yapmak yeterlidir. Ceviz kabuğu yöntemi etkili olabilir ama dişler için de aşındırıcı olabilir.