Salatalık Bu Amaçla Kullanılmaz Dersiniz: Salatalık Hakkında Bilmediğiniz Şeyler

Salatalık her gün ihtiyacınız olan vitaminlerin çoğunu içerir, sadece bir salatalıkta Vitamin B1, Vitamin B2, Vitamin B3, Vitamin B5, Vitamin B6, Folik Asit, Vitamin C, Kalsiyum, Demir, Magnezyum, Fosfor, Potasyum ve Çinko bulunur.

Salatalık Bu Amaçla Kullanılmaz Dersiniz: Salatalık Hakkında Bilmediğiniz Şeyler

Öğleden sonra kendinizi yorgun hissedin, kafeinli sodayı bırakın ve bir salatalık alın. Salatalık, saatlerce sürebilen bu hızlı toparlanmayı sağlayabilen iyi bir B vitamini ve Karbonhidrat kaynağıdır.

İşte salatalığın hiç bilmediğiniz faydaları ve kullanım alanları:

1. Banyo aynanızın duştan sonra buğulanmasından bıktınız mı? Aynaya bir salatalık dilimi sürmeyi deneyin, buğuyu yok edecek ve yatıştırıcı, spa benzeri bir koku sağlayacaktır.

2. Kurtçuklar ve sümüklü böcekler yataklarınızı mahvediyor mu? Küçük bir tart kalıbına birkaç dilim koyun ve bahçeniz tüm mevsim boyunca haşerelerden arınmış olsun. Salatalığın içindeki kimyasallar, alüminyumla reaksiyona girerek insanların algılayamayacağı bir koku yayar, ancak bahçe zararlılarını çılgına çevirir ve bölgeden kaçmalarına neden olur.

3. Dışarı çıkmadan veya havuza gitmeden önce selüliti gidermenin hızlı ve kolay bir yolunu mu arıyorsunuz? Bir veya iki dilim salatalığı problemli bölgenize birkaç dakika sürmeyi deneyin, salatalıktaki fitokimyasallar cildinizdeki kolajenin sıkılaşmasına, dış tabakanın sıkılaşmasına ve selülitin görünürlüğünün azalmasına neden olur. Kırışıklıklar üzerinde de harika çalışıyor!!!

4. Akşamdan kalma veya korkunç bir baş ağrısından kaçınmak ister misiniz? Yatmadan önce birkaç dilim salatalık yiyin ve tazelenmiş ve baş ağrısız olarak uyanın. Salatalık, vücudun kaybettiği temel besinleri yenilemek için yeterli şeker, B vitamini ve elektrolit içerir, her şeyi dengede tutar, hem akşamdan kalmayı hem de baş ağrısını önler!!

5. O öğleden sonra veya akşam atıştırma isteğiyle mücadele etmek mi istiyorsunuz? Salatalık yüzyıllardır kullanılmaktadır ve genellikle Avrupalı ​​avcılar, tüccarlar ve kaşifler tarafından açlığı önlemek için hızlı yemekler için kullanılmaktadır.

6. Önemli bir toplantınız veya iş görüşmeniz var ve ayakkabılarınızı cilalamak için yeterli zamanınızın olmadığını fark ettiniz mi? Ayakkabının üzerine taze kesilmiş bir salatalık sürün, içindeki kimyasallar sadece harika görünmekle kalmayıp aynı zamanda suyu iten hızlı ve dayanıklı bir parlaklık sağlar.

7. Gıcırdayan bir menteşeyi tamir etmeniz mi gerekiyor? Bir salatalık dilimi alın ve sorunlu menteşe boyunca ovalayın ve işte, gıcırtı gitti!

8. Streslisiniz ve masaj, yüz bakımı ya da spa ziyareti için vaktiniz yok mu? Bütün bir salatalığı kesin ve kaynayan bir su kabına koyun, salatalıktaki kimyasallar ve besinler kaynayan suyla reaksiyona girecek ve buharda salınarak yatıştırıcı, rahatlatıcı bir aroma yaratacak ve yeni stresi azalttığı kanıtlanmıştır.

9. Bir iş yemeğini bitirip sakız ya da nane şekeri olmadığını fark ettiniz mi? Ağız kokusunu gidermek için bir dilim salatalık alın ve dilinizle 30 saniye boyunca damağınıza bastırın, fitokimyasallar ağzınızda ağız kokusuna neden olan bakterileri öldürür.

10. Musluklarınızı, eviyelerinizi veya paslanmaz çeliğinizi temizlemenin 'yeşil' bir yolunu mu arıyorsunuz? Bir dilim salatalık alın ve temizlemek istediğiniz yüzeye sürün, bu sadece yılların lekelerini gidermekle kalmaz, aynı zamanda parlar, ancak temizlerken iz bırakmaz ve parmaklarınıza veya tırnaklarınıza zarar vermez.

13. Kalem kullanıp hata mı yaptınız? Salatalığın dışını alın ve kalem yazısını silmek için yavaşça kullanın, ayrıca çocukların duvarları süslemek için kullandıkları boya kalemleri ve keçeli kalemleri çıkarmak için harika bir yöntem.