Sağlık Bakanlığı'na 51 Bin Kadro İstendi

Sağlık Bakanlığı'na 51 bin yeni kadro talebi Hazine ve Maliye Bakanlığı'na takıldı. Bakanlık önümüzdeki yıl 31 bin personel alımı yapacak. Personel alımı sayısının arttırılıp arttırılmayacağı ise henüz bilinmiyor.

Sağlık Bakanlığı'na 51 Bin Kadro İstendi

Gazeteci Murat Polat, TBMM'deki kaynaklarından elde ettiği bilgileri Anayurt gazetesideki köşesine taşıdı. Burada sağlık personelinin atama beklentilerine yer veren Polat, Sağlık Bakanlığı'nın Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan 51 bin kadro talebinde bulunduğunu fakat bu rakamın onay almadığını 25 bin kadroya izin çıktığını, 6 bin 500 kişilik 2018'den kalan kadroyla birlikte 2019 yılında Bakanlığı'n 31 bin yeni personel istihdam edeceğini yazdı.

Murat Polat, köşesinde "ağlık personelinin yüzünü güldüren haber Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan gelmişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu yıl sonuna kadar acil tıp teknisyeni, veri analizi yapan işletmen, ambulans şoförü, yardımcı klinik elemanı gibi alanlarda hizmet yapacak 6 bin 500 kişinin alınacağını ve 2019 yılında da pratisyen hekim, uzman hekim, diş hekimi ve eczacı olmak üzere yaklaşık 25 bin sağlık personelinin atamasının yapılacağını açıklamıştı. Yeni açılan Şehir hastanelerine binlerce elaman lazım özellikle Tekniker ve Teknisyen açığı olduğu Sağlık bakanlığı kulislerinde konuşuluyor. Binlerce sağlık personeli okullarını bitirip atamalarının yapılmaması nedeniyle mağdur olduklarını dile getiriyor. Sağlıkta iş yükünün fazla ama personelin az olduğunun altını çizen atanamayan sağlıkçılar yerleştirmelerde sınırlı sayıda alım yapılması nedeniyle mağdur olduklarını belirttiler. Atanamayan sağlıkçılar Sağlıkta iş yükünü fazla oluşu ve sağlık personeli sayısının yetersizliği göz önüne alındığında atama bekleyen yaklaşık 250 bin sağlık personeli taşeron sisteme kurban edilmesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı. Binlerce sağlık personeli boşta geziyor atanamayan sağlık personeli Diplomalarını aldıklarını ve millete hizmet etme arzusunda olduklarını belirten sağlık personelleri kadroya atanıp Sağlık Bakanı’na dua etmek istediklerini ifade ettiler. Yaklaşık 250 bin civarın da sağlık personeli atanamayıp boşta geziyor." ifadelerine yer verirken, atanamayan sağlıkçıların Sağlık Bakanı'ndan kadro sayısının arttırılması yönündeki taleplerini sürdürdüğünü söyledi.

Yazının tamamına göz atmak için m.anayurtgazetesi.com/default.asp?page=yazar&yaziid=33104 adresini ziyaret edebilirsiniz.

Sağlık Bakanı TBMM Genel Kurulu'nda Sağlık Bakanlığı'nın bütçe görüşmeleri sırasında personel alımlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulunmuştu.

Sağlık Bakanı'nın açıklama videosu