Sağlık Bakanlığı Açıkladı Hastane Randevularında Yeni Dönem Başladı

Hastane randevularında yeni dönem başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yeni sistemi açıkladı.

Sağlık Bakanlığı Açıkladı Hastane Randevularında Yeni Dönem Başladı

MHRS hastane randevularıyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan önemli açıklamalar geldi. Bakan Koca, randevu sisteminde hekim isteğine bağlı olarak mesai sonrası hasta kabulüne başlandığını duyurdu.

Mesai Sonrası Hasta Kabulü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, beyaz reform kapsamında yaptığı açıklamada ‘’Hekimlerin hastalarla yeterince ilgilenebilmesi, hekimlik kararlarını daha sağlıklı koşullarda vermesi açısından, kısa sürede çok hasta bakılmasını sakıncalı buluyoruz. Bilinen nedenlerle artan hasta talebi içinse mesai sonrası teşvikle, isteğe bağlı hasta kabulünü mümkün hale getirdik’’ ifadelerini kullandı.

Yedek Randevu Sistemine Geçildi

Bakan Koca, randevu sistemi ile ilgili başka bir değişikliği daha duyurdu. Yedek randevulara izin verildiğini belirten Bakan Koca, ‘’Doktorlarımızın, randevuya gelmeyen hastaları bekleyerek zaman harcamamaları için, hastanelerimizin yeden randevu açmasına izin verilmiştir. Açılan yedek randevuların, randevusuna gelmeyen hasta oranının altında olması şartı vardı. Hastaneler saat başı en çok 1 yedek randevu açabilir. Yedek randevular MHRS üzerinden alınmaktadır. Uygulama geçici ve hekimlerin isteğine bağlıdır.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /